hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyetten Tuncay Güney açıklaması

    Emniyetten Tuncay Güney açıklaması
    expand

    Ergenekon soruşturması kapsamında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Tuncay Güney'in, "Alpaslan Evrenosoğlu" adına sahte kimlikle İzmir'den pasaport alarak Türkiye'ye giriş-çıkış yaptığı iddialarıyla ilgili başlatılan incelemede, düzenlenen pasaportun gerçek Alpaslan Evrenosoğlu'na ait olduğunun saptandığı öğrenildi.

    Kanada'da yaşadığı ileri sürülen ve Ergenekon'un yapılanmasına ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen Tuncay Güney'in, "Alpaslan Evrenosoğlu" adına sahte kimlikle İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden pasaport çıkarttığı, 2007 ve 2008 yıllarında bu pasaportla yurtdışına 3-4 kez giriş-çıkış yaptığı yönündeki bazı parti ve yayın organlarının iddiaları üzerine, konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

    Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, inceleme sonunda İzmir Pasaport Şube Müdürlüğü'nden "Alpaslan Evrenosoğlu" adına Mart 2007'de pasaport verildiği belirlenirken, pasaportun Romanya'da bir şirkette müdürlük yapan Alpaslan Evrenosoğlu'na verildiğinin tespit edildi.

    Ayrıca Alpaslan Evrenosoğlu'nun kısa süre önce Türkiye'ye giriş yaparken İstanbul'da yakalandığı, taşıdığı pasaportun ise İzmir'den aldığı pasaport olduğunun anlaşıldığı ve serbest bırakıldığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow