hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergenekon gözaltılarında "suikast" şüphesi

    Ergenekon gözaltılarında suikast şüphesi
    expand

    Sivas'ta Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı zanlıların kentteki bir Ermeni cemaati temsilcisine yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü. Bu arada, kentte aranan 1 kişi polise teslim oldu.

    Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyon çerçevesinde aranan bir kişi polise teslim oldu. Böylece soruşturma kapsamında Sivas'taki gözaltı sayısı 12'ye yükseldi.

    Yapılan araştırmada, gözaltına alınan bazı zanlıların kentteki Ermeni cemaati temsilcisine suikast hazırlığında oldukları ileri sürüldü.

    Bu arada söz konusu zanlıların 2 aydır teknik takipte oldukları, cemaat liderinin de koruma altında bulunduğu öğrenildi.

    Yetkililer, operasyonda bu suikast girişimine yönelik bazı belge ve bilgilerin de ele geçirildiğini kaydetti.

    2 el bombası, bir "kalem silah", çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 mermi ve bol miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda, gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgu ve işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

    Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabahın erken saatlerinde yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan, aralarında daha önceki yıllarda Sivas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de yürüttükleri belirtilen O.B. ve B.Ç. ile Cumhuriyet Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi M.A'nın da bulunduğu 12 kişinin Emniyetteki sorgusu sürüyor.

    Gözaltına alınanlar arasında kent esnafından İ.B. de bulunuyor. İ.B'nin de O.B. ve B.Ç. ile bir dönem birlikte Ülkü Ocağı'nda çalışmalara katıldığı, ismi öğrenilemeyen 8 kişinin de bu 4 kişi ile irtibat halinde olduğu öğrenildi.

    Operasyon kapsamında, gözaltına alınan O.B. ve B.Ç'nin evlerinde yapılan aramalarda eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile birlikte çekilmiş fotoğraflarının da ele geçirildiği belirtildi.

    Öte yandan, gözaltına alınan zanlılardan bazılarının Sivas Ermeni cemaati temsilcisine suikast yapmayı planladıkları iddia edilirken, Sivas, Kayseri ve Erzincan bölgesinde faaliyet yürüten cemaat temsilcisinin, son 2 aydır iş yerinde ve evinde sürekli sivil polis ekiplerinin koruması altında olduğu öğrenildi.

    Polisin zanlılara yönelik yaptığı teknik takip sonucunda, cemaat temsilcisinin sürekli yer değiştirmesinin sağlandığı, böylece geçen Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilmesi düşünülen suikast planının bozulduğu ve olası bir saldırının teknik takip ve koruma önlemi sayesinde önlendiği ifade edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow