hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TRT tekzip etti, Cengiz Semercioğlu özür diledi

    TRT tekzip etti, Cengiz Semercioğlu özür diledi
    expand

    Yazar Cengiz Semercioğlu'nun Hürriyet gazetesindeki yazısındayer alan TRT Çocuk kanalında açık açık Zaman gazetesinin reklamının yapıldığı yönündeki iddiasını TRT tekzip etti. Cengiz Semercioğlu, tekzipin ardından bir açıklama göndererek özür diledi.

    TRT'nin tekzibi

    "16.01.2008 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yer alan Cengiz Semercioğlu’nun “TRT çizgi filmde Zaman Gazetesi reklamı yapıyor” başlıklı  yazısı için aşağıdaki tekzip metni hazırlanmıştır.

    Söz konusu yazıda; yazar Cengiz Semercioğlu, TRT Çocuk kanalında Zaman Gazetesi’nin gizli reklamı yapıldığı iddia ediliyor.

    Çocuk odaklı yayıncılık yapan TRT ÇOCUK Kanalı, 3-14  yaş grubu çocuklarına  farklı  tür  ve içeriklerde program hazırlamakta ve yayınlamaktadır.  Yurtdışı firmalardan temin edilen çizgi dizi ve filmler Kurumuzda çevirisi yapılarak,  seslendirilmektedir.  Söz konusu yazıda geçen  “Ayı Paddington’ ın Maceraları”  adlı yapımın içeriğinde ve 15 0cak 2009 tarihinde yayınlanan 6. bölümünde “Zaman Gazetesi” ile ilişkili doğrudan veya dolaylı hiçbir sesli ve görüntülü ibare yoktur.

    Anlaşılıyor ki; Sayın Semercioğlu, TRT Çocuk kanalını izlemeden duyumlarla yazısını yazmış. TRT ekranlarında sadece bahsedilen gazete değil; hiçbir markanın hukuk dışı reklamı yapılamaz.

    TRT Çocuk’ta bir markanın gizli reklamını yayınlama suçlamasını yapanlar; bu kanalımızın reklamlar konusundaki duyarlılığını bir kez daha öğrenmeleri gerekir. Çünkü TRT Çocuk kanalında yayınlanacak resmi reklam bile büyük bir titizlikle seçilir. Hukuki yöntemlerle bir reklam, TRT Çocuk kanalımızda yayınlanmak istese bile; kanal yöneticilerimiz, bu reklam ürünün çocuklara ne tür etki edeceğini araştırır ve “sağlık” “güvenlik” şartlarını araştırır.

    Sayın Semercioğlu’nun bahsettiği gibi TRT Çocuk, Yumurcak TV’den film almamıştır; STV’den de tek bir çalışan transfer edilmemiştir. Hal böyleyken; çeşitli sıfatlarla TRT’yi karalamak hukuki bir suçtur.

    Cengiz Semercioğlu'nun açıklaması


    "Dün TRT Çocuk’ta yayınlanan Paddington’ın Maceraları adlı çizgi filmde Zaman gazetesinin reklamının yapıldığını köşemde yazdım.

    İstihbaratımın kaynağı, çocuğu sürekli TRT Çocuk izleyen eski bir gazeteci arkadaşım ve konuyla ilgili bir iki farklı yerden gelen ihbardı...

    Bugün ortaya çıktı ki fena halde yanılmışım.

    TRT geriye dönük bölümleri inceledi ve çizgi filmde Zaman gazetesinin adının geçmediğini açıkladı.

    Ben de son bir aylık görüntüleri almak için görüntü arşivi yapan şirketleri aradım, hiçbiri kaydetmiyor TRT Çocuk’u...
    Sadece Ajans Press pazartesi gününden itibaren kaydetmeye başlamış.

    Oturdum eldeki dört bölümü izledim, gerçekten de o bölümler de Zaman’ın adı geçmiyor, TRT önceki bölümlerde de geçmediğini söylüyor.

    Arkadaşım hala “Kendi kulağımla duydum” diyor (belki Yumurcak ya da başka bir kanalı izliyordu bilemem, şimdi Yumurcak’çılar da açıklama yapmasın hemen)...

    Bense bu noktada yazı günümü hiç beklemeden, sıcağı sıcağına özür diliyorum; hem TRT’den hem Zaman’dan hem de kamuoyundan..."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow