hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalçın Küçük ile Engin Aydın tahliye edildi

    Yalçın Küçük ile Engin Aydın tahliye edildi
    expand

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon soruşturması kapsamında 10. dalgada tutuklanan Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ı tahliye etti.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in yeğeni Yaşar Oğuz Şahin, Fatma Cengiz, Oğuz Bulut ve BCP Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın avukatlarının, müvekkillerinin tahliyesini içeren dilekçelerini inceledi.

    Yalçın Küçük ile Engin Aydın'ın tahliyesine karar veren heyet, diğer 3 kişinin serbest bırakılması yönündeki istemi ise kabul etmedi.

    "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklu iken tahliye edilen Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın, cezaevinden çıktı.

    Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde tutuklu bulunan Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Engin Aydın, avukatlarının tutukluluğa itirazları üzerine mahkemece verilen tahliye kararının ardından cezeevinden salıverildi.

    Yalçın Küçük: "Emniyet beni çok seviyor"

    Yerleşkeden polislerce bir otomobile bindirilerek çıkartılan ve araç içerisinden basın mensuplarına el sallayan Küçük, hakkındaki başka davalar dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Prof. Dr. Küçük, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 1994 ve 1995 yıllarından kaldığı söylenen davalarla ilgili düşüm işlemlerinin tamamlanmasının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek yeniden sağlık kontrolünden geçirildi.

    Kontrolün ardından serbest bırakılan Prof. Dr. Küçük, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Emniyet beni çok sevdiği için hemen bırakmak istemedi. Onun için biraz daha beraber olduk" dedi.

    Küçük, bunun bir "Cumhuriyet savaşı" olduğunu savunarak, "Ben bu savaşın içindeyim. Hapis olmak, içerde veya dışarda olmak çok önemli değildir. Bu savaştır. Bu cumhuriyet savaşıdır" diye konuştu.

    Bir gazetecinin "İçerde günleriniz nasıl geçti" sorusuna Küçük,"Bunları sonra konuşalım. Şu an çok yorgunum. Silivri'deki insanları soruyorsanız, inanılmaz moralliler. Hepsini gördüm. Onları anlatacağım. HurşitPaşa, Nuri Paşa hepsi moralliler. Hepsi bir an önce tahliye olabileceklerine inanıyorlar" yanıtını verdi.

    Küçük, herhangi bir sağlık problemi bulunmadığını belirterek, eşi ve avukatıyla birlikte hastaneden ayrıldı.

    Engin Aydın'ın tahliyesi


    Engin Aydın da cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "hukukun üstünlüğüne her zaman inandığını ve siyaseti insanlığın en soylu uğraşı kabul ettiğini" söyledi.

    Hep bu soylu uğraş çerçevesinde bulunduğu siyasi partide Cumhuriyetin bekası için uğraştığını anlatan Aydın, "Bu uğraş; yaşamamın tek süsü, inancım oldu. Bu uğraşı; elbette ki bu ülkeye kendini adayan insanlar gibi sürdürmeye devam edeceğim. Hukuk hakim olmuştur, dilerim hakim olsun ve olacaktır da. Biz bu Cumhuriyeti kolay kazanmadık. Bu yolda mücadelemizi, istiklali tam anlamıyla sürdürmeye devam edeceğiz. Dilerim bütün siyasi partiler Türkiye'nin bekası için bu ideali sürdürmeye devam etsinler" dedi.

    "Ergenekon terör örgütüne üye olmakla" suçlandığını belirten Aydın, "siyasi mücadelede ve bürokrasi yaşamında meşruiyet dışı hiçbir eyleminin olmadığını" dile getirdi

    Aydın, "meşruiyet çerçevesinde siyaset yapmaya gayret ettiğini ve bu gayreti sürdüreceğini" anlattı.

    Gazetecilerin, "kendisine yöneltilen soruların neler olduğu?" yönündeki sorusuna Aydın, soruları ayrıntılı bir şekilde anlatmaya gerek olmadığını belirterek, "Sanıyorum hakim unsur, herhalde İlhan Selçuk ile olan dostluğum, Şener Paşa'ya duyduğum saygı ve birlikteliğim" dedi.

    Engin Aydın, 18 yaşında CHP Gençlik Kolları'nda siyasete atıldığını ifade ederek, "Bir tek şeyi hazmedemiyorum. En sonunda kelepçe de takıldı kolumuza" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow