hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya yoğun yağış ve fırtınaya teslim

    Antalya yoğun yağış ve fırtınaya teslim
    expand

    Antalya'da gece yoğun yağış ve fırtına etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı evleri su bastı, Akdeniz Bulvarı'nın bir kısmında çökme meydana geldi. Konyaaltı sahilinde ise, 16 yaşındaki bir genç denize sürüklenerek kayboldu; daha sonra cesedi sahilde bulundu.

    Antalya'da gece etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle şehir merkezinde, Sarısu ve Liman mahalleri ile merkeze bağlı Hacısekiler köyünde su baskını yaşandı.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri gece boyunca su baskınları yaşanan evlere müdahale ederken TEDAŞ ekipleri de kopan elektrik tellerinin onarımıyla uğraştı.

    Şehir merkezinde bazı ağaçlar, otobüs ve reklam panoları devrildi.

    Konyaaltı sahilindeki Akdeniz Bulvarı'nın Kemer-Antalya yönünde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

    Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, gece yarısı şiddetini artıran fırtınanın zaman zaman saatte 103 kilometre hıza ulaştığını, metrekareye 27 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Yetkililer, Antalya ve çevresinde bugün de yağış beklendiğini ancak fırtına beklentisi olmadığını kaydetti.

    Kaybolan gencin cesedi sahile vurdu

    Fırtınanın etkisini artırdığı saatlerde Konyaaltı sahili çevresinde bulunan ve arkadaşıyla denizi seyrederken sürüklenerek denizde kaybolan bir gencin cesedi sabah saatlerinde kıyıya vurdu. Ceset, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Gencin 26 yaşındaki Özhan Öz olduğu belirlendi.

    Gece, fırtına ve yağışın yoğun olduğu saatlerde arkadaşı Mutlu Taşbaş ile sahile giden ve denizde kaybolan gencin cesedi, sabah saatlerinde Olbia Otel karşısındaki sahilde, bir güvenlik görevlisi tarafından bulundu. Bir otelde barmenlik yaptığı bildirilen Özhan Öz'ün cesedi, Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.
    Morg önünde yakınlarıyla bekleyen Özhan Öz'ün kardeşi Özgür Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin rahatsızlığı nedeniyle anne ve babasının tedavi için Ankara'da olduğunu söyledi. Özgür Öz, kardeşinin fırtınalı bir havada denize girmesinin mümkün olmadığını savundu.

    Özhan Öz'ün arkadaşı Mutlu Taşbaş'ın polise verdiği ifadesinde, Özhan Öz ile dalgaları seyretmek üzere sahile gittiklerini ve Özhan Öz'ün denize girmek istediğini, engellemeye çalıştığını, ancak telefonla konuşurken, Özhan Öz'ün denize girerek dalgalar arasında kaybolduğunu gördüğünü ve polise bildirdiğini
    söylediği öğrenildi.

    Gemi kıyıya sürüklendi

    Etkili fırtına ve yağış nedeniyle Antalya Serbest Bölge Limanı açığında demirli bulunan İngiliz bayraklı Kingstown adlı kuru yük gemisi, halatının kopması nedeniyle kıyıdaki balıkçı barınağına sürüklendi. Mürettebatın da içinde bulunduğu gemi, barınağın çevresindeki beton bariyerlere hafif şekilde çarptı.

    Gemi yakınındaki balıkçı tekneleri uzaklaştırılırken Liman Başkanlığı ekipleri tedbir aldı. Müdahale yapılmayan kuru yük gemisi bir süre sonra mürettebatın çalışması ve bir römorkörün yardımıyla yeniden açığa çekildi.

    Limanın açığında bulunan 4 gemi de fırtınanın etkisiyle demir taradı ve bir süre başıboş kaldı. Bu gemilerin sürüklenmedikleri ve tehlike yaratmadıkları bildirildi.

    Fırtına nedeniyle bazı balıkçı tekneleri de birbirine çarparak hafif hasar gördü.

    Konyaaltı sahili tahrip oldu

    Konyaaltı sahil yolunda (Akdeniz Bulvarı) sorun ve tahribat yaşandı. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Başmühendisi Gençağa Karakaş, "Tahribat bu yıl biraz daha arttı ve yola sirayet etti. Yolun deniz tarafındaki şeridini gece tedbir amaçlı trafiğe kapatmıştık. Nitekim bu şerit gece tamamen tahrip oldu" dedi.

    Antalya-Korkuteli kara yolunun Termessos kavşağından, Antalya istikametine doğru 5 kilometrelik kesiminin de dolu ve sağanak yüzünden tahrip olduğunu, bu bölgede sel meydana geldiğini belirten Karakaş, yolun tahrip olan bir şeridinin trafiğe kapatıldığını ve ulaşımın, bölünmüş yolun diğer şeridinden iki yönlü sağlandığını sözlerine ekledi.

    Antalya, Burdur ve Isparta çevresinde gece meydana gelen fırtına, sağanak ve yoğun kar yağışı kara yolu ulaşımında aksamalara neden oldu. Ankara-Antalya karayolu 02.30- 07.30 saatlerinde her iki yönden trafiğe kapandı.

    Karakaş,   muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara-Antalya kara yolunun, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında saat 02.30 sıralarında ulaşıma kapandığını bildirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kamyon ve tır gibi ağır vasıtalardan zincir takmayanların yoldan çıktıklarını, kaydıklarını ve küçük çaplı trafik kazalarına neden olduğunu belirten Karakaş, kaymalar ve kazalar yüzünden kapanan yolun saat 07.30 sıralarında trafiğe açıldığını söyledi.

    Muğla:

    Ortaca ve Dalaman'da bir haftadır devam eden sağanak yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiliyor.

    Dalaman'da bulunan Ters Akan Çayı'nın taşması sonucu Dalaman Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerini ve Dalaman 48 Evler, Seyfettin İnce, Karaçalı mahallelerindeki bazı evler su baskınına uğradı.

    Bazı vatandaşlar ise su baskınlarına karşı gece iş yerlerinde nöbet tuttu. İlçede zaman zaman da elektrik kesintileri meydana geldi.

    Bu arada, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, yağışların ardından zarar gören Ortaca ve Dalaman'a bağlı köyleri gezerek, incelemelerde bulundu.

    Altıparmak, "Bir gündemetrekareye 154.4 kilogram yağış düştü. Bu oran en son 1972'de görülmüş. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Gerekeni yapacağız. DSİ tarafından bölgedekikanallar da temizlenecek" dedi.

    Marmaris'te ise cuma gününden itibaren etkisini gösteren, zaman zaman hızı saate 90 kilometreyi bulan rüzgar ve sağanak yağış, hasara neden oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow