İndex

Çevre Bakanlığı 2-B savunması yaptı

Çevre Bakanlığı 2-B savunması yaptı

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Çevre Bakanlığı, "Ormanların talan edilmesi söz konusu değil" dedi. Tapu Kanunu'ndaki değişikliğin yeni 2B alanları yaratarak, ormanların talan edilmesine neden olacağı eleştirilerine cevap veren bakanlık düzenleme ile, "Ormanların geleceğinin garanti altına alındığını" vurguladı.

Çevre Bakanlığı yazılı açıklamasında 2-B alanlarıyla ilgili görevinin kadastro yapmak ve tapu siciline tescil ettirmekle sınırlı olduğunu vurguladı.

"Bir anlamda envanter çalışması yapıyoruz" diyen bakanlık, 2-B alanlarında tescil işlemi dışındaki her türlü görev - yetki ve sorumluluğun Maliye Bakanlığı'nda olduğunu belirtti.

Çevre Bakanlığı, 2-B düzenlemesi ile teknik işlemlerin tek elden yapılmasının sağlanacağı ve israfın önleneceğini savundu.

Bakanlık ayrıca, "Ormanlarımızın talan edilmesi asla söz konusu olmadığı gibi, bir metrekaresinin bile işgal edilmesi mümkün değildir" dedi.

Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmelisiniz?
Canınız bir şeylere sıkkın. Kendinizi toplamak için bunlardan hangisini yaparsınız?





Devam