hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Dr. Uçkun Geray hayatını kaybetti

    Prof. Dr. Uçkun Geray hayatını kaybetti
    expand

    "Ergenekon" soruşturması kapsamında Konya merkezli operasyonda Temmuz 2008'de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Prof. Dr. Uçkun Geray, tedavi gördüğü hastanede öldü.

    Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Geray'ın, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde, çoklu organ ve solunum yetmezliği nedeniyle bugün saat 16.00'da hayatını kaybettiği belirtildi.

    20 yılı aşkın süredir hipertansiyon hastası olan ve uzun süredir böbrek yetmezliğinden tedavi gören Geray'ın, 26 Ocak'ta hastaneye getirildiği ifade edilen açıklamada, yoğun bakım ünitesine yatırılan Geray'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen hastane doktoru Müslüm Çiçek, Geray'ın, 26 Ocak'ta, kalp zarının iltihaplanmasına bağlı ciddi tabloyla hastaneye getirildiğini belirterek, "Şuuru kapalıydı. O günden beri solunum cihazına bağlı olarak hayatta tutulmaya çalışılıyordu. Bu sağlık nedenlerinden bugün saat 16.00'da vefat etti" ifadesini kullandı.

    Öte yandan, İşçi Partisi'nden (İP) yapılan açıklama da Geray'ın, İP Merkez Karar Kurulu Üyesi ve partinin Ulusal Strateji Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi olduğu bildirildi.

    Geray'ın, "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı hatırlatılan açıklamada, Geray'ın gözaltına alındığında yüksek tansiyon hastası olduğu belirtildi.

    Açıklamada, Geray'ın tahliyesinden birkaç gün sonra iki böbreğini kaybettiği öne sürülerek, "Diyaliz makinesine bağlandı. Hekimler, gözaltındaki sürede yüksek tansiyonun yol açtığı damar tıkanıklığıyla böbreklerini kaybettiğini açıkladılar" denildi.

    Geray, 21 Temmuz 2008'de Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesince verilen arama kararı uyarınca, "Ergenekon soruşturmasında ele geçirilen dokümanlardan elde edilen bilgiler" çerçevesinde Konya merkezli gerçekleştirilen operasyonda İstanbul'da gözaltına alınmıştı.

    Daha sonra Adana'ya gönderilen Geray, sevk edildiği adliyeden serbest kalmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow