hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baykal Kur'an kursu vaadini 'doğru' buldu

    Baykal Kuran kursu vaadini doğru buldu
    expand

    CHP lideri Deniz Baykal, CHP'nin Kocaeli adayı Sefa Sirmen'in her mahalleye Kur'an kursu önerisi için, "Doğru proje" dedi.

    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına gelişinde gazetecilerin CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'in Kur'an kurslarına ilişkin açıklamalarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

    Baykal, "Bizim Kocaeli Belediyemiz tıpkı bir bilgisayar kursu gibi, bir yabancı dil kursu gibi, hemşehrilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek yaklaşımı içinde böyle bir proje oluşturmuştur. Bence bu, doğru bir projedir" dedi.

    Kur'an'ın doğru bir biçimde, yasalara uygun olarak öğretilmesinin herkesin önceliği olması gerektiğini ifade eden Baykal, Kur'an-ı Kerim'in "yaşı uygun olan çocuklara yasalara uygun olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işbirliğiyle doğru bir biçimde Anayasa'ya ve devletin temel değerlerine karşıolmayan bir şekilde" öğretilmesinin önemini vurguladı.

    Bunun ciddi bir ihtiyaçolduğunu belirten Baykal, "Bu, maalesef en uygun çözüme hala kavuşturulamamıştır. Diyanet'in bukonuda düzenlediği kurslar var. Mahalle aralarında Diyanet'in denetimi dışında çeşitli biçimlerde kurslar var. Kur'an kurslarının, sadece Kur'anı ezberletmek biçiminde yer yer alındığını görüyoruz. Bunun ötesine geçmemize ihtiyaç var" diye konuştu.

    "Cemaatlerle diyalog"

    Baykal, bir gazetecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İsmailağa cemaatini de ziyaret edip, bana neden oy vermediklerini soracağım" şeklinde açıklamaları olduğunu ifade ederek, "Siz adaylarınızın cemaatlerle diyalog kurmaları konusunda karar aldınızmı?"şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

    "Benim bir karar almamı gerektiren bir durum yok. Hepimiz kendi yorumumuz, anlayışımız çerçevesinde üzerimize düştüğüne inandığımız görevleriyerine getiriyoruz. Arkadaşlarımız da öyle yapıyorlar. Yani Sayın Kılıçdaroğlu'nun bize oy vermediğini düşündüğü kesimlere gidip, onlara bununnedenlerini sormak istemesini çok haklı, çok doğal, öz güvenli bir yaklaşımolarak görüyorum. Biz kendimizi o insanlarla belli temelde diyalog kurması mümkün bir anlayışın sahipleri olarak düşünüyoruz.

    Biz, dürüst bir toplum, temiz bir toplum istiyoruz. Biz, kimsenin anlayışıyla inancıyla bir kavga içinde olduğumuzu düşünmüyoruz. Belediye başkanı adayı arkadaşlarım iyi bir belediye yönetimi vaatediyorlar. Dürüst ve ahlaklı bir belediye yönetimi vaat ediyorlar. Buna önemveren, değer veren herkesin belli bir duyarlılık içinde bu diyaloğa ilgigöstereceğini düşünüyorum."

    Deniz Feneri davası

    Baykal, Deniz Feneri olayının toplumun belli kesimlerinde "dinin istismar edilip edilmediğinin" sorgulanmasına yol açtığını ifade ederek, bugün bir gazetede benzer bir olayın daha yer aldığını söyledi.

    Baykal, "Sosyal demokrat bir belediye başkan adayının çıkıp da bize bugüne kadar mesafeli davranmış olan insanlara 'Bizim anlayışımız bu, biz buna tepki gösteriyoruz, inanıyoruz ki siz de bu tablolara bizimle aynı şekilde tepkigösteriyorsunuz. Görülüyor ki bu olay bir din istismarının ötesindedir, artık butuzağa düşmeyelim. Biz kimsenin inancıyla meşgul değiliz. Biz, doğru, temiz,ahlaklı, şeffaf bir belediye yönetimi koymak istiyoruz. Bunu, size de hizmet etmek için koymak istiyoruz' deme hakkı vardır. Bunu demek üzere girişim yapmış olmasını da çok doğal karşılıyorum" şeklinde konuştu.

    SİRMEN'İN VAADİ


    Sirmen dün, "Belediye başkanı seçilirsem, her mahallede açılacak mahalle evlerinde Kur'an kursu verilecek" vaadinde bulunmuştu.

    Sirmen, açıklamasının CHP'nin çarşaf açılımı ekseninde yorumlanmasına ise karşı olduğunu ifade etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow