hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarbay Dönmez Ergenekon'dan da tutuklandı

    Yarbay Dönmez Ergenekondan da tutuklandı
    expand

    Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nce, Sapanca'daki evinde ele geçirilen silahlarla ilgili Ankara'da tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez için, "Ergenekon" soruşturması kapsamında da tutuklama kararı verildi.

    Dönmez'in, "Ergenekon" soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından tutuklandığı öğrenildi.

    "Ergenekon" soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Ercan Şafak'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirmek", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderdiği Yarbay Mustafa Dönmez, İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartıldı.

    Savcılıkta olduğu gibi mahkemede de "susma hakkını" kullandığı belirtilen Dönmez, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "6136 sayılı AteşliSilahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklandı.

    Dönmez, bu işlemin ardından Hasdal Askeri Cezaevi'ne ait ring aracıyla tekrar cezaevine götürüldü.

    12 Ocak'ta teslim olmuştu

    Yarbay Dönmez, 7 Ocak 2009 tarihinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma ile ilgili evlerinde yapılan adli aramalarda, silah ve mühimmat bulunması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 9 Ocak 2009 tarihinde hakkında, askeri yargı görev alanı kapsamında soruşturma emri verilmişti.

    Dönmez, 12 Ocak 2009 tarihinde Ankara Merkez Komutanlığı'na teslim olmuş, müteakiben askeri savcılıkça sevk edildiği Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 131'inci maddesi uyarınca tutuklanmıştı.

    Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinde, 22 adet el bombası, 1 adet Mısır yapımı makineli tüfek, 2 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 8 adet Kalaşnikof şarjörü ele geçirilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow