hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Drone'ların kaderleri belli oldu

    Droneların kaderleri belli oldu
    expand

    ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) drone isimli cihazların kayıt edilmesiyle ilgili detayları paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz ay bu cihazların kayıt altına alınacağı paylaşılmıştı. Genel yapısı itibariyle dört rotorlu bu cihazlar çok sayıda işleve sahip. Havadan görüntüleme, tarımsal ilaçlama, güvenlik ve eğlence amaçlarıyla kullanılan cihazlar çok ciddi kaldırma kuvvetlerine sahip. Dolayısıyla FAA, kullanıcıların bu konuda daha sorumlu davranması ve olası güvenlik ihlallerinin önüne geçmek amacıyla cihazların kayıt altına alınacağını kesinleştirdi.

    2015’in en iyi uygulamaları

    Kayıt işlemi herkese açık olacak ve bu sicillere herkes tarafından ulaşılabilecek. Drone sahibinin telefon ve adres gibi iletişim bilgileri de istenecek. Her bir drone için 5 dolar kayıt ücreti ödenecek. Belirlenen sınır ise 250 gram. Yani 250 gram üzerindeki her bir multikopterin kayıt edilmesi zorunlu olacak.

    Eğer kayıt edilmezse ciddi bir para cezası söz konusu. Kayıt edilmemiş bir drone ile yaşanan olası güvenlik sorununda ise bu ceza katlanarak artacak. Söz konusu kayıt işlemi henüz resmi olarak başlamadı. Şimdilik düzenleme aşamasında olan drone kayıt işlemiyle ilgili basına açıklanan detaylar bu kadar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow