hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saadet'ten CHP'ye hem tebrik hem teklif

    Saadetten CHPye hem tebrik hem teklif
    expand

    CHP'nin Kur'an kursu açılımı Saadet Partisi'nden destek gördü. Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 15 yaşından küçük çocukların da Kur'an öğrenmesi için Meclis desteği istedi.

    Kurtulmuş, partisince Tokat'taki Hüseyin Akbaş Spor Salonunda düzenlenen "Saadet-Tokat Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük problemlerinden birisinin de ahlaki ve manevi çöküntü olduğunu savundu.

    "CHP'nin Kur'an kursları konusundaki açılımına" da değinen Kurtulmuş, "Ne garip memlekettir ki, 'CHP Kur'an kurslarını açalım' diyor. Ama AK Parti diyor ki, 'sen numara yapıyorsun.' Bize sordular 'numara mı yapıyor, yoksa samimi mi' diye. Nereden bileyim, Allah bilir. Ama ne için söylemiş olursa olsun CHP'yi tebrik ederim" dedi.

    CHP'nin bu açılıma devam etmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş,  "Ancak Sayın Baykal'a da şunu söyledim. 'Sayın Baykal, şu anda bu memlekette 15 yaşın altında çocukların Kur'an eğitimi alması yasaktır. Doğru mu?' Şimdi eğer bu seçim yatırımı değilse yarın pazartesi parlamentoya gidin ve deyin ki, 'biz 15 yaşından küçüklerin de Kur'an öğrenmesinin serbest kalması için şu yasayı çıkartıyoruz' diye Meclis'e teklif etsin" diye konuştu.

    Yaklaşık 2.5 saat gecikmeli başlayan programda Saadet Partisi Tokat il, ilçe, belde belediye başkan adayları tanıtıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow