hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bigadiç'te nakliyecilerin eylemi sürüyor

    Bigadiçte nakliyecilerin eylemi sürüyor
    expand

    Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bor cevheri taşıma işini 30 yıldır yürüten Bigadiç Taşıyıcılar Kooperatifi (BİŞOKOP) üyelerinin son ihaleyi başka bir firmanın kazanması üzerine başlattıkları eylemler sürüyor.

    İlçede dün Bigadiç-Sındırgı kara yolunu kısa süre trafiğe kapatan, ardından Kaymakamlık binası önünde toplanarak taşıma ihalesinin iptal edilmesini isteyen nakliyeciler, bugün de aileleriyle birlikte Eti Maden Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı.

    Nakliye işinin başka bir firmaya verilmesi ile ilçe halkının mağdur edildiğini öne süren kamyoncular, "Bigadiç madeni Bigadiçlilerindir" sloganları atarak, işletme önündeki kamyonları taşladı.

    Çok sayıda kamyonun hasar gördüğü eylem sırasında, jandarma çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı da bölgeye takviye kuvvet gönderdi.

    Kamyoncuların başlattığı eylemin sürdüğü, gözaltıların olabileceği bildirildi.

    Bigadiç Belediye Başkanı Davut Uzuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki gerginliğin artarak devam ettiğini söyledi.

    Vatandaşları sakinleştirme yolundaki çabalardan sonuç alamadıklarını, büyük olaylar yaşanmasından kaygı duyduğunu ifade eden Uzuner, "BİŞOKOP, Bigadiç'in gerçeği ve istihdam sağlıyor. Yasal anlamda gerçekleşen bir ihale var. Bunu kaybettiler. Bu durumu ilçe ekonomisini doğrudan etkiliyor ama bundan sonraki sürecin neler getireceğini ben de bilemiyorum" dedi.

    Bigadiç'te 30 yıldır İzmir'e bor cevheri taşıyan BİŞOKOP'un, 21 Ekim 2008 tarihinde yapılan ihaleyi kaybetmesi üzerine 161 kamyoncu işsiz kalmıştı.

    İhaleyi BİŞOKOP'tan 808 bin 750 TL daha düşük teklif veren Özay Nakliyat Limited Şirketi kazanmış, işi üstlenen ve yılbaşından itibaren ilçeden bor taşımaya başlayan şirketin araçları geçen sürede küçük çaplı saldırılara maruz kalmış, son olarak dün eylem yapan kamyonculara biber gazıyla müdahale edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow