hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şahin Kur'an kursu kararına yorum yapmadı

    Şahin Kuran kursu kararına yorum yapmadı
    expand

    Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin kaçak Kur'an kursları için verilen cezaların az olduğuna yönelik başvurusunu reddetmesi"yle ilgili olarak, "Ben yargı kararlarıyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmam. Özellikle yüksek mahkemenin kararlarının temyiz edilmesi de mümkün değildir. Yürütme, yargı organı ve gerçek şahıslar hepsi buna uyarlar" dedi.

    Bakan Şahin, Karabük'ün Eskipazar ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışında bir konuşma yaptı.

    Şahin, "AK Parti, açık ara, rekor oyla 29 Mart seçimlerinden çıkacaktır" dedi.

    Şahin, " AK Partili birbelediye başkanımızın burada göreve gelmesi halinde daha fazla sizlere hizmet edeceğine inanıyoruz. Tereciye tere satacak halim yok. Başka birşey söyleyince (sayın bakan milleti tehdit etti, şantaj yaptı) diyorlar. Onun için kelimeleri seçerek konuşma ihtiyacı duyuyoruz" diye konuştu.

    Milletvekilleri ve bakanların bölgelere gidip "Bize oy verin" uyarılarına ne diyorsunuz? şeklindeki soru üzerine Bakan Şahin, "Ben aynı zamanda bir siyasi partinin üyesiyim ve bu partiden milletvekiliyim. O siyasi partinin kurduğu hükümetin de üyesiyim. Dolayısıylab enim partimden aday olan arkadaşım için elbette oy isteyeceğim" dedi.

    Şahin, "Siyasi partigerçeği ortaya çıktığı andan itibaren, demokratik ülkelerde, parti mensupları nekonumda olurlarsa olsunlar partileri için oy isterler. Ben milletvekili adayıolarak devlet bakanı ve başbakan yardımcısıydım. Seçim bölgesi Antalya'ya gittim, kendim için oy istedim. İstemeyeyim mi?" diye sordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow