hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ATUDER 112 operatörüne sahip çıktı

    ATUDER 112 operatörüne sahip çıktı
    expand

    Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Başar Cander, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesinin ardından, İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş ile 112 Acil Servis görevlisi arasında geçen konuşmada, "Gerekli bütün soruların sorulduğunu, herhangi bir eksiklik veya yanlış yaklaşım olmadığını" bildirdi.

    ATUDER Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Doç. Dr. Başar Cander, helikopter kazası sonrası basında "112 Komuta Kontrol Merkezindeki yetkilinin yaptığı konuşmada eksiklik olduğu" yönünde haberler yer aldığını, bu haberlerin ATUDER'in görüşünü yansıtmadığını belirtti.

    Konunun hassasiyeti gözönünde bulundurularak görüşmelerin dikkatli birşekilde tekrar ve bütünüyle incelendiğine dikkati çeken Cander, açıklamasında,"112'de görevli ekiple yaralı arasında geçen konuşmalarda gerekli bütün soruların sorulduğu, herhangi bir eksikliklik veya yanlış yaklaşım olmadığı kanaati hasıl olmuştur. Sürekli birlikte eğitim gerçekleştirdiğimiz 112'de görevli bütün personel son derece eğitimlidirler ve bu kuruluş acil tıp camiası içinde en çok gelişme kaydeden birim olmuştur" görüşlerine yer verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow