hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü kesinleşti

    Muhsin Yazıcıoğlunun ölümü kesinleşti
    expand

    BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, düşen helikopterde bulunan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedine ulaşıldığını belirterek, "Başımız sağolsun" dedi.

    Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğu bölgede ulaşılan cesetler, Skorsky helikopterle Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne getirildi.

    Kahramaraş 5. Mekanize Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası'ndan ambulanslara konulan cenazeler, Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu.

    Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Kahramanmaraş Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, morga giriş çıkışlara izin vermiyor.

    Yazıcıoğlu'nun eşi ve kızı da helikopterle Kızılöz köyünden Kahramanmaraş'a gitti.

    Türk Hava Yolları'nın (THY), BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düştüğü kazada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin nakli için tahsis ettiği özel uçak, Kahramanmaraş'a gitti.

    Boş olarak Kahramanmaraş'a giden uçağın, duruma göre cenazeleri alarak, Ankara ya da Sivas'a götüreceği bildirildi.

    Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopter kazasına ilişkin olarak Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 17.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

    BBP'DEN "ÖLÜM" AÇIKLAMASI

    BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve son nefesini birlikte verdiği kader arkadaşlarını kurtarabilmek için 3 gündür canını dişine takan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

    Topçu, parti genel merkezi önünde, parti adına yaptığı açıklamaya, "Müslümanlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, milliyetçiler, ülkücüler, Alperenler, liderimiz, kardeşimiz, arkadaşımız, başbakanımız, genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve son yolculuğuna birlikte çıktığı yol arkadaşları Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe Rahmeti Rahman'a kavuşmuştur" diyerek başladı.

    Topçu, şunları kaydetti:

    "Genel başkanımızı, liderimizi ve son nefesini birlikte verdiği kader arkadaşlarını kurtarabilmek için 3 gündür canını dişine takarak, vahşi tabiat şartlarıyla hayatı pahasına mücadele eden asker, polis, korucu, sivil savunma elemanı, ülküdaşlarımız, Kahramanmaraşlı kahraman kardeşlerimizin hepsine, devlet ve hükümet adamlarımıza, tanıdığımız tanımadığımız herkese, yüreği bizimle çarpan günlerdir dua eden bütün insanlara teşekkür ediyoruz.

    Muhsin Yazıcıoğlu'nun, genel başkanımızın aziz hatırası, ömrünü verdiği vatan topraklarında ve ay yıldızın dalgalandığı, Ezanı Muhammed'in okunduğu heryerde ebediyen yaşayacaktır. Genel başkanımızın yolu yolumuz, davası davamız,ahlakı ahlakımız, yüreği yüreğimiz olsun inşallah. Yüce Allah'tan niyazımız, onu Cenneti Ala'da Muhammed Mustafa'ya komşu etsin. Ebubekir'e, Osman'a, Ömer'e, Ali'ye, Hasan'a, Hüseyin'e komşu etsin inşallah.

    Selahaddin Eyyubi'ye,Alparslan'a, Fatih'e, Şeyh Şamil'e komşu etsin inşallah. Muhsin Başkanımız, genel başkanımız canımız, Türk milletinin canı, İslam dünyasının canı, Erhan Üstündağımız, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneşve Kaya İstektepe aziz şehitlerimiz, hepinizin ruhu şad olsun. Allah hepinize rahmet etsin. Milletimizin başı sağolsun. Türk-İslam dünyasının başı sağolsun. İnsanlık aleminin başı sağolsun."

    Bu arada BBP Genel Merkezi de ziyaretçi akınına uğruyor.

    GELEN TEPKİLER


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:
    "Yarım saat öncesine kadar bir umudumuz vardı. Millet olarak üzüntümüz çok büyüktür. Sayın Yazıcıoğlu sadece BBP Genel Başkanı olarak değil, büyük bir vatansever, dürüst, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak bilmişimdir. İnanıyorum ki Türk milleti çok değerli bir evladını kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere tüm arkadaşlarına başsağlığı diliyorum"

    Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek:
    "Gerçekten çok üzgünüz hepimizin yüreği yanıyor. Yazıcıoglu gerçekten vatanını seven, milletin refahı için gerekli her türlü şeyi göze almış büyük bir aydın, büyük bir vatanseverdi. Hepimiz üzgünüz. Milletimizin başı sağolsun.

    Maalesef bu tür olaylarda birçok farklı açıklamalar geliyor. Açıklamalar tek elden yapılsın istedik. Ama maalesef basın mensupları iyice araştırmadan teyit edilmemiş bir kısım bilgileri gerçekmiş gibi zaman zaman veriyorlar. Bu da tabii böylesine hassas ortamda zihni karmaşaya sebebiyet veriyor. "

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:

    "Hayatının son anına kadar yüreği, ülkesi ve milleti için parçan, inançlı ve ilkele siyasi mücadelesini sabırla ve kararlılıkla sürdüren merhumYazıcıoğlu'nun vefatı ile Türk milleti çok değerli bir evladını, siyasetimiz ise büyük bir Türk milliyetçisini kaybetmiştir. Milletimizin beka sorunu yaşadığı dönemlerde yüksek sorumluluk ve inisiyatif, ülkü ve kader birliği yaptığı dava arkadaşlarıyla beraber verdiği eşsiz mücadele ile meşakket, çile ve şeref dolu aziz hatıraları gönüllerimizde ilelebet yaşayacaktır.

    Şahsım ve Milliyetçi Hareket Partisi adına, kazanın akabinde olumlu birhaberi son ana kadar ümitle bekleyen büyük Türk milletinin ve Büyük Birlik Partisi camiasının ve ailelerinin acılarını ve üzüntülerini yürekten paylaşıyorum"

    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal:

    "Büyük bir özveriyle yerel seçim kampanyasını sürdürürken helikopteri düşen ve dava arkadaşlarıyla birlikte yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı MuhsinYazıcıoğlu ile BBP yöneticilerinin ve İHA muhabirinin öldüğünün resmen açıklandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na, BBP yöneticisi dava arkadaşlarına, İHA muhabirine bir kez daha Allah'tan rahmet, Yazıcıoğlu ailesine ve yaşamını yitiren BBP yöneticilerinin kederli ailelerine, BBP ile basın camiasına başsağlığı ve sabır dilerim."

    Dışişleri Bakanı Ali Babacan
    "Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı dolayısıyla ülke genelindeki tüm siyasi partiler birbirleri ile kenetlendi."

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek:
    "BBP camiasına başsağlığı diliyorum. Kendisine Tanrı'dan rahmet diliyorum. Teknolojinin böylesine geliştiği ortamda enkazın 47 saat sonra tesadüfen köylüler tarafından bulunmuş olnması altyapıda bir sorunumuz olduğunu gösteriyor"

    MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı:
    "Ülkücü camiamızın şerefli bir üyesiydi. Onun aziz hatırası gönüllerimizfde ilelebet yaşayacaktır. Üzüntülüyüz. Gerek BBP camiasının gerek ailesinin acısını yürekten paylaşıyoruz"

    DSP Genel Başkanı Zeki Sezer:

    Allah BBP camiasına ve milletimize ve diğer kayıplarımızın ailellerine sabır versin. BBP'nin ve ailesinin başı sağolsun"

    TBMM Başkanı Köksal Toptan:
    "Çok değerli bir dostumu, arkadaşımı, kardeşimi, Türk milliyetçilik hareketi büyük liderini, Türk milleti aziz bir evladını kaybetti. Teselli aradığımızda onun devletimiz ve milletimiz için şimdiye kadar bir ömre zor sığan mücadele azmini koruma konusundaki kararlılığımız yatmaktadır. Bundan sonra hepimize düşen sevgili Muhsin Yazıcıoğlu'nun gittiği yolda milletimizin birliği beraberliği hzuuru için müadele etmektir. Başımız sağolsun. Allah onun ve arkafdaşlarınının mekanlarını cennet etsin"

    Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş:
    "Kişiliği, karakteri, siyaset üslubu ve ilkeli duruşuyla milletimizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden biri oldu. İnandığı değerler uğruna mücadele ederken ciddi badireler, sıkıntılar yaşadı. Buna rağmen ilkelerinden ve değerlerinden asla taviz vermedi. Üzüntümüz büyük, acımız tazedir. Enkaza olay anından uzun zaman sonra ulaşılabilmesi, üzüntümüzü daha da derinleştirmektedir. Saadet Partisi camiası adına, değerli kardeşimiz Muhsin Yazıcıoğlu'na ve  eraberinde hayatını kaybeden 5 arkadaşımıza Cenab-ı Haktan rahmet, kederli ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Mekanları cennet olsun, milletimizin başı sağolsun."

    ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun:
    "BBP'nin Genel Başkanı, Sivas Milletvekili, Türk İslam dünyasının büyük liderlerinden, değerli siyasetçi, ağabeyim, dostum Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun halka hizmet yolunda hakka yürüdüğünün derin üzüntüsü içindeyim. Başta merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi olmak üzere bütün kazazede ailelerine, BBP'ye, Alperen ocaklarına, tüm Sivaslı hemşehrileri ile İhlas Haber Ajansı'na başsağlığı ve Yüce Allah'tan sabır dilerim. Yüce Allah, talihsiz kazada yaşamını yitirenlere gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun."

    Milliyet gazetesi yazarı Taha Akyol:
    "En çok iz bırakan ülkü ocakları başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'dur. Ülkücülerin içinde ayrı bir hassasiyeti temsil ediyordu. Arzu ederdik ki kaza haberi alınır alınmaz bulunabilseydi. Ama malesef olmadı. Sanıyorum devletin kurtarmayla ilgili alınması gereken dersler var. Acı bir ders oldu"

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya:
    "Yıllarca bu ülke için çile çekmiş, hayatını bu ülkede yaşayaninsanların geleceğine, mutluluğuna harcamış, inancı doğrultusunda eğilmeden, bükülmeden hareket eden değerli bir vatan evladını kaybettik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun"

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu:
    "Anadolu'muzun yiğit bir evladı, vatanı, milletini seven, büyük çileler, acılar, ıstıraplar çeken bir insandı. Düzgün bir siyaset çizgisi vardı. Doğru bildiğini yapma gayretindeydi"

    Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar:

    "Ümidimizi muhafaza ettik ama olmadı. Karakterli, sırtımızı herzaman verebileceğimiz bir kardeşimizi, dostumuzu kaybettik. Acılarımızın derinliğini, hatıralarımızın büyüklüğünü içimizde hep muhafaza edeceğiz"

    Meclis'teki milletvekili sayısı 545'e düştü.

    BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla Meclis'teki milletvekili sayısı 545'e düştü.

    Sivas'tan bağımsız milletvekili seçilerek Meclise giren Yazıcıoğlu'nunvefatıyla, Meclisteki boş sandalye sayısı 5'e yükseldi. Mecliste temsil edilensiyasi parti sayısı ise 6'ya düştü.

    Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından Meclisteki milletvekili dağılımı şöyle oldu:

    AK Parti:
    338
    CHP: 98
    MHP: 69
    DTP: 21
    DSP: 13
    Bağımsız: 50
    DP: 1
    Boş: 5
    Toplam: 550

    BBP'DEN GELEN ÖNCEKİ AÇIKLAMALAR


    BBP'li Yalçın'ın yaptığı açıklamalardan önce kameraların karşısına geçen BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici , "Enkaz bölgesinde 4 kişinin cesedine ulaşıldı ancak Muhsin Yazıcıoğlu da dahil olmak üzere 2 kişinin cesedine ulaşılamadı" demişti.

    Destici, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü resmi olarak doğrulanmadı" dedi.

    Mustafa Destici, "BBP Genel Merkezi olarak Başbakanlık'ta ve Kahramanmaraş'ta bır kriz merkezi oluşturduk. Her türlü bilgiyi beraber paylaşıyoruz. Ben gece 03.00'e kadar ordaydım ve oradan aldıgımız bilgiler 4 kişinin cesedine ulaşıldıgı ve bunun içinde genel başkanımızın olmadıgı yonunde" diye konuştu.

    Destici, "İHA muhabiri ile pilotumuzun aralarında olduğu bu 4 kişiye Allah'tan rahmet diliyorum. BBP temsilcisi olarak onlarla birlikteyiz" ifadesini kullandı.

    "Bizim bilgilerimiz çok net diyen" BBP'li Destici, " Ben enkaz bölgesine ilk ulaşan kişilerle konuştum ve bizim bilgilerimizi teyit etti. Şu andaki resmi bilgi 4'tür arkadaşlar. Diğer tevatül bilgilere biz itibar etmiyoruz" şeklinde konuştu.

    "Bu bilgi dışında şu anda resmi bir bilgi yok" diye Destici, "Biz BBP olarak, umudumuzu yitirmiş değiliz ama Sayın Genel Başkanımız ve diğer iki kişinin yaşadığını da söylemiyoruz. Çünkü henüz bulunamadılar. Ölümüdürler, sağmıdırlar, bilmiyoruz.  Elimizdeki net bilgi 4 olduğu. Bunun dışında Başbakan, Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Ulaştırma Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, kim ne biliyorsa açıklasın. Bildikleri birşey varsa eğer, bunu bizden gizliyorlarsa, kamuoyundan gizliyorlarsa, bunu bilmek hakkımız. Başından beri bunu söylüyoruz. Bunu ısrarla istiyoruz" dedi.

    Destici, "Kim ne biliyorsa açıklasınlar. Bizden ya da kamuoyundan saklıyorlarsa. Bizim bilgilerimiz bunlar. Bizim bilgimiz bu. Bunu net olarak bildiriyorum" ifadesini kullandı.

    "İhmal varsa takipçisi olacağız"

    BBP Genel Başkan Yardımcısı Destici, "Başkanımızın canıyla uğraşıyoruz. Bir ihmal varsa bunun takipçisi olacağız,hukuk da zaten bunu takip edecektir. Bizim elimizde bir takım bilgiler var. Zamanı gelince paylaşacağız" dedi.

    Bulunmayan iki kişinin bulunması için ne tür çalışmalar yapıldığının sorulması üzerine Destici, kendisinin bilgileri orada bulunan partililerden aldığını ve parti teşkilatlarına bu anlamda her yerden bilgi yağdığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow