hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selin Sayek Böke'den hükümete PYD sorusu

    Selin Sayek Bökeden hükümete PYD sorusu
    expand
    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP'nin yeni Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, görevi devraldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, terör ve terörle mücadele üzerine mesajlar verdi. Böke, Cenevre Konferansı ve PYD hassasiyeti hakkında da konuştu. Hükümete seslenen Böke, "Eğer hükümet PYD'yi terör örgütü olarak ilan ediyorsa, o zaman o örgütün başkanını Ankara'ya davet edip muhatap almak teröre yataklık etmek değil midir?" sorusunu yöneltti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parti Sözcüsü olarak kameraların karşısına ilk kez geçen Selin Sayek Böke, "Bugün benim için şahsi heyecanı olan bir gün, Parti Sözcüsü olarak ilk defa geldim" diyerek heyecanını paylaştı. Sözlerine, "Ben Selin Sayek Böke, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım ama bugün Sözcü olarak buradayım" diye kendini takdim ederek başladı.

    ''Ankara istedi, sınırdaki bayrağı indirttim"

    PYD Başkanı'ndan 2 günlük ziyaret

    CHP Kurultayı sonrasında toplanan ilk MYK toplantısı devam ederken açıklamada bulunan Selin Sayek Böke'nin gündeminde terör vardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya seslendi, "Parti Sözcüsü olarak bir kez daha soruyorum, Sayın Başbakan, Sayın İçişleri Bakanı elinizi kolunuzu bağlayan neydi, neden kentlerin silah deposuna dönmesine izin verildi?" dedi.

    Dışişleri Sözcüsü'nden "Salih Müslim" açıklaması

    CHP Parti Sözcüsü Böke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gün önce kaymakamlarla toplantısında Güneydoğu'daki olaylara ilişkin söylediği "Yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir kenara. Belediye araçlarına el koyun" sözlerine de değindi. Böke, "Mevzuatlara uymayın' diyen yaklaşım Türkiye'de hukuku ayaklar altına almaktadır. Bu kabul edilemez" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PYD lideri Müslim tekrar geliyor

    Böke, 29 Ocak, Cuma gününe ertelenen Cenevre görüşmelerine de değindi. PYD'nin görüşmelere katılmasına karşı çıkan hükümete bir soruyla karşılık verdi. Böke, "Eğer hükümet PYD'yi terör örgütü olarak ilan ediyorsa, o zaman o örgütün başkanını Ankara'ya davet edip muhatap almak teröre yataklık etmek değil midir? Ve masa etrafına kimlerin oturduğu değil, savaşın sonlandırılması önemli ve Türkmenlerin o masada olması" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow