hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Baykal'ı "takoz olmak"la suçladı

    Erdoğan Baykalı takoz olmakla suçladı
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın "Ergenekon davası Başbakan'ı da altına alabilir" sözlerine yanıt verdi. "Ben davanın hiçbir tarafında değilim. Ne üstünde ne altındayım" diyen Erdoğan, "Ama birileri davanın önünde takoz olmaya devam ediyor" ifadesiyle Baykal'ı hedef aldı.

    Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılış töreninde konuştu.

    Erdoğan, "Bazı parti liderlerinin bütün uyarıları ve ricalarına rağmen, devam etmekte olan bir yargı süreciyle ilgili hem siyaseti, hem yargıyı tahrik eden, hem de tahkir eden yaklaşımları sürdürdüğünü" söyledi; "Ben bu tahriklere bu gerilim politikasına asla prim vermedim, vermeyeceğim" dedi.

    "Ben devam eden yargı sürecinin hiçbir tarafında değilim, bu davanın ne sağında, ne solunda, ne altında ne üstünde de değilim" diyen Erdoğan, "Birileri bu davanın önünde takoz olmak için elinden geleni yapıyor. Birileri, Türkiye'nin aydınlanmasının, karanlık ilişkilerin ortaya çıkmasının önünde, hukuk dışı örgütlenmelerin açığa çıkmasının önünde engel olmaya, bariyer olmaya devam ediyor" diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan, "Kim ne yaparsa yapsın, biz hukuka inanıyoruz, güveniyoruz. Hukukun üstünlüğüne önem veriyoruz. Demokrasiyi her şart altında koruduk, koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz" ifedesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow