hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeşil'in oğlu babasını kitapta anlattı

    Yeşilin oğlu babasını kitapta anlattı
    expand

    "Yeşil" lakaplı Mahmut Yıldırım'ın hayatı kitap oldu. Yeşil'in oğlu Murat Yıldırım bir kitap yazarak babasını anlattı.

    Türkiye onu, ince hatlı yüzüne kondurduğu kır sakallarıyla tanıdı.

    Susurluk kazasının ardından ondan haber alan olmadı. Birçok faili meçhul cinayetin tetikçisi olarak gösterildi. Kamuoyu tek bir fotoğrafını gördü.

    Terminatör, sakallı, savaşçı, emmi gibi değişik lakapları vardı, ama Türkiye O’nu daha çok ‘Yeşil’ olarak tanıdı. Yeşil denmesinin nedeni, gözlerinin rengi değildi. Çünkü o kahverengi gözlere sahipti. Operasyonlarda PKK’lı gibi giyinen Mahmut Yıldırım, güvenlik görevlilerince ayırt edilebilmek için ‘yeşil fular’ takıyordu. Yeşil'in ilk kez ortaya çıkan özel fotoğrafları bugün Star Gazetesi'nden yayınlandı.

    Musa Anter, Cem Erseven, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk olmak üzere birçok faili meçhul cinayette "zanlı" olarak isminden söz edilen "Yeşil" kod adlı Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırm suskunluğunu bozdu. Oğul Yıldırım kitabında babasıyla ilgili bilinmeyenleri yazdı.

    Yeşil'in oğlu Murat Yıldırım, babasının hayatını kitap haline getirdi ve kitabı da yepyeni fotoğraflarla destekledi.

    Kitabın ismi de Mahmut Yıldırım'ın kod adıyla aynı.

    Murat Yıldırım şimdilerde 34 yaşında.  Ankara'da Bahçelievler'de ailesiyle birlikte yaşıyor, ''çetecilik iddiasıyla'' girdiği cezaevinden 4 ay önce  çıktı. Sonra da bir yayınevinin yolunu tuttu, "babam için kitap yazdım" dedi.

    Yıldırım kitapta babasını devleti için gözünü karartmış, devletine çok hayran bir savaşçı olarak tanıtıyor.

    225 sayfalık kitapta Yeşil'in hikayesi Bingöl Solhan'da başlıyor. Yeşil bir Zaza Kürdü. Uzun yıllar da Elazığ'da Ferrokrom fabrikasında çalışmış, daha doğrusu ailesi orda çalıştığını bilmiş.

    Kitabın yazarı Murat Yıldırım da 17 yaşında babasının devlet için görev yaptığını öğrenmiş.

    Kitabın kapağındaki fotoğrafın tarihi ise Mayıs 1996. Suriye'de Abdullah Öcalan'a yapılan Mercedesli bombalı başarısız suikast girişiminin hemen birgün öncesinde çekilmiş.

    Yeşil takım elbiseseyle Şam'daki Caber Kalesi önünde, aile arşivindeki son fotoğraf da bu.

    Yeşil'in oğlu Murat Yıldırım, "babanız hayatta mı?" sorusuna ise , "Ben babamın öldüğüne dair bir bilgiyi almadıysam ve cesedini görmediysem neden öldüğünü söyleyeyim" cevabını veriyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow