hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu parti liderleriyle görüşecek

    Davutoğlu parti liderleriyle görüşecek
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarından randevu talep ettiğini belirterek, "Liderlerle, Türkiye'nin dış politikasındaki ana gündem maddelerini görüşeceğim" dedi.

    Davutoğlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları ile görüşeceğini söyledi.

    Genel başkanlardan randevu talep ettiğini belirten Davutoğlu, "Bu görüşmelerde, Türkiye'nin AB başta olmak üzere, dış politikasındaki ana gündem maddelerini liderlerle ele alma imkanı bulacağım" diye konuştu.

    Davutoğlu, AB'de Türkiye için çok iyi bir dönem başladığını belirterek, "Temel amacımız; Çek Cumhuriyeti, İsveç ve İspanya'nın dönem başkanlıklarında, açılabilecek en fazla faslın açılması ve Türkiye'nin AB yolunda daha ileri bir aşamaya gelmesi" dedi.

    Toptan'a nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Görevi devraldığım zaman da söylediğim gibi; TBMM, bizim için nihai meşruiyet kaynağı ve denetim mercidir. Meclis ile olan ilişkimizin bakanlık olarak, çok daha kapsamlı ve yoğunlaştırılmış bir ilişki olmasını arzu ediyoruz. Sayın Meclis Başkanı ile bunları istişare ettim. Dış politikada, başta Dışişleri Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu olmak üzere, bütün ilgili komisyonlarla çok yakınbir işbirliği içinde olacağız, sık istişarelerde bulunacağız" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow