hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Saylan'ın sağlık durumu kritik

    Prof. Saylanın sağlık durumu kritik
    expand

    Yaklaşık 10 yıldır kanser tedavisi gören Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.

    Saylan'ın sağlık durumuyla ilgili İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, "Prof. Dr. Türkan Saylan'ın İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'nda yaşam destek tedavisi sürdürülmektedir" denildi.

    İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Uzman Doktor Yavuz Dizdar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın, bilincinin açık olduğunu belirterek, "Kendisi uyumuyor. Uyku ilacının verilmesi durumu yok. Kemoterapisi sürüyor" dedi.

    Dizdar, Onkoloji Enstitüsü önünde bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Saylan'ın, "Durumunun stabil, bilincinin açık olduğunu" ifade ederek, destek tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

    Saylan'ın kan değerlerinde düşüklük görüldüğünde buna müdahale edildiğini anlatan Dizdar, "Kendisi uyumuyor. Bilinci açık. Uyku ilacının verilmesi durumu yok. Kemoterapi sürüyor, kan değerleri düşük göründüğünde tedaviye ara veriliyor. Kan değerlerini normale çevirdiğinde tedaviyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

    Dizdar, Saylan'ın hafta sonu hastanede kalarak tedavisinin sürdürüleceğini belirterek, "Pazartesi günü hastanemize geldi. Kan değerleri normale çıkarılıncaya kadar tedavisini burada sürdüreceğiz" dedi.

    ÇYDD İkinci Başkanı Filiz Meriç de hastaneye gelerek Türkan Saylan'ı ziyaret etti.

    Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Meriç, Saylan'ın zor bir tedavi sürecinden geçtiğini anımsattı.

    Meriç, Prof. Dr. Saylan'ın şu an için durumunun iyi olduğunu dile getirerek, tedavisinin sürdüğünü ve doktorların sağlığı için gerekli her şeyi yaptığını bildirdi.

    Filiz Meriç, "Biz de yanında olarak ona destek veriyoruz. Hasta yatağında bile derneğin çalışmaları soruyor. Yapılması gerekenleri söylüyor. Biz de onu bilgilendiriyoruz" dedi.

    Türkan Saylan kimdir?

    Türkan Saylan 1935'de İstanbul'da doğdu.

    Kandilli'de ilk ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra 1963'de İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi.

    Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanı olan Saylan, yurtdışında gördüğü eğitimlerin ardından 1977'de profesör oldu.

    1976 yılında Cüzzamla Savaş Derneği'ni kurdu.

    1986'da Hindistan'da "Uluslararası Gandhi Ödülü"ne layık görüldü. 2006 yılına kadar Dünya Sağlık Örgütü'nün cüzzam konusunda danışmanlığını yaptı.

    Dermatopatoloji laboratuvarının, behçet hastalığı ve cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklar polikliniklerinin kurulmasına öncülük etti.

    1989'da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı.

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerine denk gelen Cumhuriyet mitinglerine de destek verdi. Bu mitinglerde ne şeriat ne darbe sloganını öne çıkaran isim oldu.

    Ergenekon soruşturmasının son dalgasında evi arandı, ama gözaltına alınmadı.

    Saylan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yanı sıra Öğretim Üyeleri Derneği'nin de kurucusu.

    2002'de emekli olan Saylan, ÇYDD, Kankev Vakfı ve Cüzzamla Savaş Derneği başkanlığını sürdürüyordu.

    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 2001-2007 tarihleri arasında YÖK üyeliğiyle görevlendirildi.

    440 yayını bulunan Saylan'ın biri grafiker, diğeri hekim iki oğlu ve iki torunu var.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow