hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düğmeye basıldı, Irak'ta IŞİD'e karşı dev operasyon başladı

    Düğmeye basıldı, Irakta IŞİDe karşı dev operasyon başladı
    expand

    Irak ordusu ve Şii milisler, IŞİD'in kontrolündeki en büyük şehir olan Musul'a giden ve örgüt tarafından kullanılan ikmal yollarını kesmek için geniş çaplı bir operasyona başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "El Cezire'nin Güvenliği" adı verilen operasonu devlet televizyonuna konuşan General Yahya Resul duyurdu. Resul'un verdiği bilgilere göre ordu, geçen sene IŞİD'den geri alınan Irak'ın diğer önemli şehirleri Tikrit ve Samara'nın batısından harekete geçti. Operasyonun amaçlarından biri de IŞİD militanlarını çölden kovarak hükümetin elindeki bölgelere yapılan saldırıların önüne geçmek.

    Sınırda sıcak saatler

    Irak ordusu sözcülerinden Muhammed el Esadi de operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Operasyona Irak Hava Kuvvetleri ve Koalisyon'un da havadan destek verdiğini belirten Esadi, IŞİD'in ordunun ilerlemesini engellemek için gerçekleştirmeye çalıştığı üç bombalı araç saldırısının da bu hava desteği tarafından önlendiğini duyurdu.

    Musul'dan kan donduran kareler

    Irak ordusu geçtiğimiz sene içinde Beyci, Tikrit ve Ramadi gibi kritik öneme sahip şehirleri IŞİD'in elinden almış ve örgütün Irak'taki varlığına büyük bir darbe vurmuştu. Ordu ve Şii milisler tarafından başlatılan bu yeni operasyonlar da örgütün Musul'un batısındaki etki alanını daraltmak amacını taşıyor. Musul'un da IŞİD'in elinden alınması halinde örgütün Irak'taki etkisinin bitme noktasına geleceği ifade ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow