hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılınç ve Kanadoğlu: "Saylan'dan özür dilenmeli"

    Kılınç ve Kanadoğlu: Saylandan özür dilenmeli
    expand

    Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Orgeneral Tuncer Kılınç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan için, "Devlet, belki bir gün Sayın Saylan'dan özür dileyecektir" dedi. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da, "Özür dilenebilir" dedi.

    Türkan Saylan için Dr. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenen törene gelen emekli Orgeneral Kılınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Emekli Orgeneral Kılınç, Saylan'ın, çağdaşlığın simgesi olan bir kişi olduğunu vurgulayarak, "Destek olduğu çok fazla genç var. Onların bu bayrağı taşıyacağına inanıyoruz" dedi.

    Mücadele insanı olarak nitelendirdiği Türkan Saylan'ın yerinin dolmasının mümkün olmadığını belirten Kılınç, "Türkiye, şaşkın bir süreç yaşıyor. Bu süreç içerisinde kimileri mağdur oluyor. Aynı mağduriyeti bende yaşadım. Adalet mutlaka yerini bulacaktır. Devlet, belki bir gün Sayın Saylan'dan özür dileyecektir"
    ifadelerini kullandı.

    Kanadoğlu: "Özür dilenebilir"

    Ergenekon kapsamında evi aranan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da, "Ergenekon soruşturması kapsamında Saylan'ın evinin aranması onu üzmüştür. Son günlerini üzüntülü geçirmesine etkili olmuştur. Bu olmamalıydı. Kılınç Paşa'nın da söylediği gibi bir özür dilenebilir. En azından bu vefa gösterilmeli. Bu olmasa bile herkesin milletten özür dilemeyi bekleme hakkı vardır" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow