hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saylan'ın cenazesinde imama alkış

    Saylanın cenazesinde imama alkış
    expand

    Türkan Saylan'ın cenaze namazını, ölümünden önce isteği doğrultusunda, Beyoğlu eski müftüsü İhsan Özkes kıldırdı. Saylan'ın sadece iki oğlunun annesi olmadığını, binlerce çocuğa annelik yaptığını belirten Özkes, "İnanıyoruz ki, hizmetlerinin ödülünü Allah'tan alacaktır" dedi.

    Teşvikiye camisi'nde cenaze namazını kıldıran ve namazın ardından bir konuşma yapan eski Beyoğlu Müftüsü İhsan Özkes, Türkan Saylan ile tanıştığını, birçok kez konuşma fırsatı bulduğunu söyledi.

    Özkes, "Annesi Leyla Hanım'ın Müslüman olup olmaması konusunda dil uzatılmasından fevkalade rahatsızdı. Bu rahatsızlığını televizyonlardaki konuşmasında izlemiştiniz, kendisine 'kafir' denen her müslüman çok rahatsız olur. Dileğim odur ki, bu yakıştırmaları yapanlar merhumenin ölüsüne saygı göstersinler" şeklinde konuştu.

    Özkes'in bu sözleri, cenazeye katılanlar tarafından alkışlandı.

    İhsan Özkes, "Merhume Türkan Saylan hanımefendi 74 yılını insan sağlığına ve insan eğitimine harcamıştır. Kuran'da şöyle deniyor: 'Her kim zerre ağırlığınca iyilik yaparsa karşılığını görecektir' Türkan Saylan Hanımefendi aslında ölmemiştir, istirahata çekilmiştir. Onun adı eserleriyle hep anılacaktır" dedi.

    Eski Müftü, "O bizlerden ayrılıyor ama bizden daha fazlası onu diğer tarafta karşılamaya hazırlanıyorlar. Ölüm sevgiliyi sevgiliye kavuşturan bir köprüdür. Türkan Saylan Hanımefendi'nin burada kaldığı kadar diğer tarafta da sevdikleri vardır. Umarız merhumenin bıraktığı yerden hizmet bayrağını devralacak nice Türkan Salyan'lar çıkacaktır" diye konuştu.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow