hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yine töre ve namus cinayeti

    Yine töre ve namus cinayeti
    expand

    Bugün Türkiye'de "töre ve namus" adına yine cinayetler işlendi. Sakarya'da eşinden boşanmak isteyen bir kadın, Ağrı'da yeğeniyle evlenmek isteyen bir genç öldürüldü. Aynı saldırılarda yaralanan iki kadın ise yaşam savaşı veriyor. Katil zanlıları ise öldürülenlerin birinci derecede yakını, yani aile üyeleri...

    26 yaşındaki Orhan Topkaç'ın cesedi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi yakınlarındaki dere yatağında bulundu. Onu öldüren 7 kurşun iddiaya göre ağabeyi Mehmet Topkaç'ın silahından çıktı.

    16 yaşındaki yeğenini sevmişti Orhan Topkaç. Onunla evlenmek istedi. Fakat ailesi akraba evliliğine onay vermedi. O.T. de dayısıyla İzmir'e kaçtı.

    Aile gençlerin öldürülmesine karar verdi. Ağabey Mehmet Topkaç, kardeşini, "Ben sizi gizlice sınırdan İran'a geçiririm, canınızı kurtarırsınız" diye yalan söyledi.

    Küçük kardeş inandı. Ağrı'da ağabeyiyle buluştu. Mehmet Topkaç, kardeşini Doğubayazıt ilçesi çıkışında öldürdü. Kaçmaya çalışan O. T.'ye de ateş etti. Saldırgan ağabey kaçtı.

    Yaralanan genç kız için yoldan geçenler ambulans çağırdı. Ambulans silahlı kişilerce takip edilince şoför jandarmaya sığındı. Yaralı genç kız, jandarma korumasında tedavi görüyor.

    Bu töre cinayetinden birkaç gün önce yine Ağrı da bir kadın hakkında aile meclisince ölüm kararı alınmış. Burnu ve kulağı kesilip defalarca bıçaklandıktan sonra öldüğü düşünülen kadın yol kenarına bırakılmıştı. O kadın da, polis koruması altında tedavi görüyor.

    Ağrı'ya yüzlerce kilometre uzaklıkta Sakarya'da da benzer bir cinayet işlendi. Bir çocuk annesi Berna Tekinalp, güpe gündüz öldürüldü.

    Genç kadın, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak üzere olduğu eşi Abuzer Tekinalp'le Adapazarı Gar Meydanı'nda buluştu. Yanında halası Semra Ünver de vardı.

    Boşanma davasını konuşan çift, tartışmaya başladı. Abuzer Tekinap, tabancasıyla iki kadına da ateş etti. Berna Tekinalp hayatını kaybetti. Semra Ünver de ağır yaralandı. Gözaltına alınan zanlı koca karakoldan çıkarılırken gazetecilere, "ben öldürdüm, namus davası" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow