hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    16 yaşındaki kızlara Facebook şantajı

    16 yaşındaki kızlara Facebook şantajı
    expand

    İstanbul'da Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran 16 yaşındaki bir genç kız Facebook sitesinden tanıştığı bir kişinin şantajına maruz kaldığını bildirdi. Şikayet üzerine cinsel istismar yaptıkları ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

    Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, olayla ilgili soruşturma başlattı.

    Yapılan soruşturma kapsamında genç kızın yazıştığı bilgisayar incelenerek şantajcının kaldığı adres belirlendi.

    16 yaşındaki E.C., "Bu kişi ile MSN üzerinden konuşurken beni kandırdı. Daha sonra görüntülerimi Facebook’taki arkadaşlarıma göndereceğini söyledi. Korkup dediklerini yaptım. Bununla kalmayarak kendisiyle ilişkiye girmemi istedi. Bu isteğini yapmayınca okul arkadaşlarıma çıplak görüntülerimi göndermiş. Bu yüzden okuldan atıldım" diyerek bu kişiden şikayetçi olduğunu bildirdi.

    Bu şikayetin ardından Eyüp'te bir eve baskın düzenleyen ekipler, Cemil E. (23) adlı kişiyi, 17 yaşındaki bir başka lise öğrencisine cinsel istismar iddiasıyla gözaltına aldı.

    Evde bulunan 17 yaşındaki F.D. baskın yapan ekiplere, "Cemil, benimle Facebook’tan tanıştı. Ardından MSN üzerinden benimle konuşup uygunsuz görüntülerimi kaydettiğini söyleyip bana şantaj yaptı. Ben görüntümün aileme ulaşabileceğinden korkarak isteklerini yerine getirmek zorunda kaldım. Bana silah gösterip tehdit etti. Cemil’in arkadaşı Murat da aynı şekilde bana şantaj yaptı" şeklinde ifade verdi.

    Bunun üzerine Murat E. (28) de gözaltına alındı. Cemil E. ile Murat E.'nin bilgisayar ve cep telefonlarında yapılan incelemelerde genç kızlara ait uygunsuz görüntüler bulundu.

    Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Cemil E. ile Murat E.'nin suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.

    Servis şoförlüğü yapan Murat E. İle işsiz olan Cemil E. "Küçüklerin cinsel istismarı, silah tehdidi, bilişim suçları" iddiasıyla Eyüp Adliyesi'ne sevk edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow