hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül'ü Bişkek'te Kırgız kızlar karşıladı

    Gülü Bişkekte Kırgız kızlar karşıladı
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan ve Tacikistan'a gerçekleştireceği resmi ziyaretin ilk ayağı olan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te. Gül, Kırgızistan'ın ardından Tacikistan'a geçecek.

    Gül'ü taşıyan THY'ye ait özel uçak, Bişkek Manas Uluslararası Havalimanı'na TSİ 15.40'ta indi.

    Cumhurbaşkanı Gül'ü, Kırgızistan Devlet Sekreteri Nur-Uulu Dosbol, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Serpil Alpman ve diğer ilgililer karşıladı.

    Cumhurbaşkanı Gül'e geleneksel Kırgız kıyafetleri giymiş iki genç kız tarafından çiçek sunuldu.

    Gül ile Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, bazı milletvekilleri, iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyet de Bişkek'e geldi.

    Gül, Kırgızistan'daki resmi temaslarına yarın başlayacak.

    Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, yolculuk sırasında uçakta dolaşarak heyet üyeleriyle kısa süreli sohbetler yaptı. Gül heyet üyeleriyle iş adamlarının ticari faaliyetleri ve Turkcell Süper Lig'de son haftaya girilirken Beşiktaş'ın liderliği ve şampiyonluk yarışını da konuştu.

    Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti esnasında, Kırgız ve Tacik mevkidaşlarıyla ikili ilişkiler ve işbirliğinin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konularda görüşecek, bu ülkelerdeki yerleşik vatandaşlarla bir araya gelecek.

    Ziyaretlerde ayrıca Türk-Kırgız ve Türk-Tacik İş Konseyi toplantıları yapılması, bu ülkelerle mevcut ahdi zemini tamamlayacak bazı anlaşmaların imzalanması da
    öngörülüyor.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün, tarihten gelen kuvvetli ve derin dostluk, kardeşlik ve işbirliği bağlarına sahip olunan Orta Asya bölgesine daha önce gerçekleştirdiği resmi seyahatlerin devamı niteliğindeki Kırgızistan ve Tacikistan ziyaretlerinin, dost ve kardeş ülkeler ile milletler arasında memnuniyet verici düzeyde seyreden köklü ilişkilerin ve işbirliğinin en üst düzeyde tüm yönleriyle ele alınmasına ve daha da ileriye taşınması imkanlarının değerlendirilmesine, uluslararası ve bölgesel konulardaki diyaloğun güçlendirilmesine vesile olacağı belirtiliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow