Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir kentin kalkınması için artık yeni bir dönem başlatılması gerektiğini söyledi. Baydemir, "Kentin kalkınması için kapı kapanırsa pencere, pencere kapanırsa baca, baca da kapanırsa bu defa tünel kazacağım ve mutlaka içeriye gireceğiz" dedi.
Osman Baydemir, bir gazetecinin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, belediyelere yönelik partizanlık yapılmadığına ilişkin açıklamasını hatırlatması üzerine şunları söyledi:
"Her ne kadar beş yıllık zaman dilimini geride bıraktıysak da, ikinci beş yıllık zaman dilimi başladı. Açık ve net söylüyorum; artık birlikte çalışma zamanıdır, kolektif akılla çalışma zamanıdır. Kapı kapanırsa pencere, pencere kapanırsa baca, baca da kapanırsa bu defa tünel kazacağım ve mutlaka içeriye gireceğiz. Çünkü bu ev hepimizin. Bu itibarla yeni bir sayfa, yeni bir dönem başlatmamız lazım"
Baydemir, "Biz var gücümüzle Diyarbakır'ın ekonomik ve sosyal kalkınması için oradaki bütün yurttaşlarımızın daha kaliteli hizmet görmesi için çaba içerisinde olacağız" dedi.
Baydemir, "Hiçbirinizin şüphesi olmasın ki Diyarbakır'ın kalkınması demek, Türkiye'nin kalkınması demek. Herkesten dayanışma ve kolektif akılla birlikte çalışma bekliyoruz" ifadesini de kullandı.