hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP'den ilk resmi yurtdışı gezisi

    DTPden ilk resmi yurtdışı gezisi
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaptığı resmi ziyarete davet edilen 7 milletvekilinden biri DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş, "DTP olarak ilk kez resmi bir yurtdışı gezisine katılıyoruz" dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk günkü programlarına katılmayan Demirtaş, akşam Cumhurbaşkanı Gül onuruna Pekin Büyükelçiliğinde verilen akşam yemeğine katıldı.

    Otelden çıkışta soruları yanıtlayan Demirtaş, DTP olarak ilk kez resmi bir yurtdışı gezisine katıldıklarını söyledi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la DTP arasında yaşanan randevu krizi ve Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti arasında nasıl bir ilişki kurmak gerekir şeklindeki bir soruya Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanı ayrı bir kurumu temsil ediyor. Başbakan ayrı bir kurumu. Ayrı düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bütün bir ülkeyi temsil ediyor" karşılığını verdi.

    Demirtaş, "Cumhurbaşkanı Gül'ün DTP'yi resmi gezilere çağırmaması bir eksiklikti; Cumhurbaşkanı bu eksikliği tamamladı" diyerek sözlerini tamamladı.

    Demirtaş'la birlikte Çin gezisine TBMM Başkanvekili Meral Akşener ile Çin Halk Cumhuriyeti Parlamenterler Arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri, İhsan Arslan, Ahmet Orhan Mehmet Sait Dilek, Abdulkadir Emin Önen ve Mücahit Pehlivan katılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow