hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Albay Dursun Çiçek'e jet tahliye

    Albay Dursun Çiçeke jet tahliye
    expand

    İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın altında imzası bulunan ve dün Erkenekon savcısı Zekeriya Öz'e ifade verdikten sonra tutuklanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, 24 saat geçmeden tahliye edildi. Tahliye kararı avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine alındı. Gün boyunca Çiçek'in tutuklanmasına gerekçe olarak savcıların elinde ne gibi bilgiler ya da deliller olabileceği tartışıldı.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "kağıt parçası" dediği ve askeri savcılığın hakkında kovuşturmaya gerek görmediği Albay Dursun Çiçek'in tutuklaması gün boyu tartışıldı.

    Albay'ın hangi gerekçeyle tutuklandığı tartışmasında, savcının elinde yeni bilgi ve delillerin olabileceği öne sürüldü.

    Adliyede ise Dursun Çiçek'in avukatlarının başlattığı itiraz süreci vardı. Hasdal Askeri Cezaevi'ne konan Dursun Çiçek'in avukatları sabah erken saatlerde tutukluluğa itiraz etti.

    Başvuruyu tutuklama kararını veren üyenin dışındaki 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iki üyesi değerlendirdi. Mahkeme üyeleri, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan, tutuklama talebinin gerekçelerine dair mütalaa istedi.

    Yapılan değerlendirme sonunda akşam saatlerinde Dursun Çiçek'in tahliyesine karar verildi.

    Bu gelişmeler sırasında 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeni üye atandığı haberleri geldi. Bu yeni üye Hakim Faik Saban'dı. Ancak atamanın hafta başında yapıldığı anlaşıldı.

    Anadolu Ajansı, üyelerden birinin izinli olması sebebiyle Faik Saban'ın hafta başından bu yana geçici olarak 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirildiğini belirtti.

    Peki Albay Dursun Çiçek neden tutuklanmıştı?

    Dursun Çiçek'in, 3 ay boyunca takibe alınan avukat Serdar Öztürk ile görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. Serdar Öztürk, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu. İrtica ile Mücadele Planı onun bürosunda bulunmuştu.

    Bu belgenin yanısıra, Öztürk'ün ofisinde 239 belge daha vardı. 60'ı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bilgiler içeriyordu. Bunlardan bazılarının altında da Dursun Çiçek'in imzasının olduğu iddia ediliyor.

    Savcı Zekeriya Öz'ün bu yeni belgelere de dayanarak tutuklama istediği belirtiliyor.

    Bu arada İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen tahliye kararının ardından işlemleri tamamlanan Çiçek, özel otomobille Hasdal Cezaevi'nden ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow