hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Doğu Roma"nın altınlarını arıyorlar

    Doğu Romanın altınlarını arıyorlar
    expand

    Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Hazinedar köyünde, Doğu Roma İmparatorluğu'na ait olduğu iddia edilen hazinenin bulunması için arama çalışması başlatıldı.

    Babaeski Kaymakamlığı'ndan alınan izinle Hazinedar köyünde Nevzat Araz'a (54) ait evin bahçesinde iş makineleriyle yapılan kazıda, 16 metre derinliğe ulaşıldı.

    61 bin TL harcama yapılan arama çalışmalarında, 4-7 ton altın bulunması hedefleniyor.

    Araz, kazı yaptıkları alan üzerinde kendisinin de çalıştığını söyledi.

    Tarihi kaynaklarla mevcut belgeleri inceleyerek bu noktayı belirlediklerini ifade eden Araz, "İzin alınır alınmaz ekibimizi oluşturarak kazı yapacağımız alanda hemen çalışmalara başladık. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 61 bin lira harcadık. Şu ana kadar 16 metrelik bir derinliğe ulaştık. Elimizdeki modern cihazlarla aranan altınların en kısa zamanda çıkacağına inanıyoruz" dedi.

    Hazinedar Köyü Muhtarı Rakup Yavuz ise çok eski zamanlarda Doğu Romalılardan kalan altınlar bulunamadığı için köylülerin "burada altın yok" diyerek köyün adını "Hazinedar" olarak belirlediğini ifade etti.

    Köyün sınırları içindeki bir evin bahçesinde böyle bir hazinenin varlığı söylentisinin kendilerini heyecanlandırdığını belirten Yavuz, "Sonuçlarını herkes gibi biz de merakla bekliyoruz. Köyümüze büyük bir hareketlilik geldi, kahvehanelerde esnafımızın işleri arttı. Köyümüze her gün ülkenin her yerinden değişik kişiler geliyor, tabi bu da bizi haklı olarak memnun ediyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow