hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydın Doğan'a Federal Liyakat Nişanı

    Aydın Doğana Federal Liyakat Nişanı
    expand

    Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Federal Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı.

    Doğan'a nişanı Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nin Tarabya'daki Tarihi Yazlık Rezidansı'nda düzenlenen resepsiyonda Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz tarafından verildi.

    Almanya Büyükelçisi Cuntz, burada yaptığı konuşmada nişanın politik, ekonomik, kültürel ve manevi alanlardaki başarıları ödüllendirmek üzere Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından verilen birinci sınıf Federal Liyakat Nişanı olduğunu belirterek, Aydın Doğan'ın da Türk kökenli Alman vatandaşlarının Alman toplumuyla uyumu ve kaynaşması yönünde yaptığı katkılardan dolayı layık görüldüğünü söyledi.

    Büyükelçi Cuntz, "Almanya Cumhurbaşkanı bugünkü liyakat nişanıyla Aydın Doğan'a, Doğan Medya Grubunun Almanya'da farklı kökenlerden gelen insanların iyi bir şekilde bir arada yaşamaları, Almanya ile Türkiye ve Almanlarla Türkler arasındaki dostluk konusundaki olağanüstü sorumluluk bilinci için teşekkür etmek istiyor" diye konuştu.

    Aydın Doğan'a Federal Liyakat Nişanı

    Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan da Alman hükümetinin entegrasyon için başlattığı hamleleri takdirle karşıladığını ifade ederek, "Doğan Grubu olarak Almanya'daki gazete ve televizyon kanallarıyla ülkedeki Türkler'in bir yandan kendi kültür ve değerlerine sahip çıkmalarına yardımcı olurken, diğer yandan Alman toplumu ile uyum içinde yaşamalarına yardımcı oluyoruz" dedi.

    Konuşmasında Türkiye'nin AB üyelik sürecine de değinen ve bu konuda Almanya'dan destek isteyen Doğan, Türkiye'nin Batı değerlerini ve demokrasisini benimsediğini, girdiği yolun tek hedefi ve istikametinin Avrupa Birliği'ne tam üyelik olduğunu, imtiyazlı ortaklık gibi kavramların Türk kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yarattığını, ahde vefa ilkesinin herkes için sarsılmaz bir güvence ve moral olması gerektiğini vurguladı.

    Doğan, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin AB'ye üyelik yönündeki tüm gayretlerine Doğan Grubu'nun samimi bir destek verdiğini ve bu desteğin devam edeceğini belirtti. Büyükelçiliğin Tarihi Yazlık Rezidansı'ndaki resepsiyona Türk ve Alman iş dünyası ve medyasından temsilciler ile Aydın Doğan'ın ailesi ve dostları katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow