hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SP Kürt açılımına karşı çıktı

    SP Kürt açılımına karşı çıktı
    expand

    Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Kürt açılımını doğru bulmuyorum, kapalı mıydı ki açalım" dedi.

    Kurtulmuş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Karabük'te, Antepoğlu Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

    "Kürt sorunu açılımı" kavramının yanlış olduğunu savunan Kurtulmuş, "Kürt açılımını doğru bulmuyorum, kapalı mıydı ki açalım. Farklı etnik yapıya sahip insanlar yani hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Bu memlekette hiçbir vatandaş diğerinden üstün değildir. Kimse etnik, mezhebi ve dini sebeplerden dolayı ikinci sınıf vatandaş olarak görülemez" dedi.

    Sorunun 4 temel nedeninin olduğunu belirten Kurtulmuş, "Birincisi, Doğu Anadolu'daki olağanüstü yoksulluktur. Buraya kamunun yatırımı azdır. İkincisi, terör meselesidir. Yıllardır sınırlarımızdan terör örgütü ellerini kollarını sallaya sallaya geçmiştir. Üçüncüsü, insan hakları ve demokrasileşme meselesidir. Halen faili meçhuller vardır. Kemikler, cesetler ve kuyular çıkmaktadır. Bu faili meçhullerin ortadan kalması gerekir. Ergenekon halen magazinsel konuşuluyor. Dördüncü mesele ise Doğu ve Güney Doğu'nun yıllardır sürgün yeri olarak görülmesidir" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow