hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fakıbaba'ya bıçaklı saldırı girişimi

    Fakıbabaya bıçaklı saldırı girişimi
    expand

    Şanlıurfa'da esnaf ziyareti yapan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya bıçaklı saldırı girişiminde bulunuldu. Fakıbaba, olaydan yara almadan kurtulurken, 2 kişi gözaltına alındı. Olayın şoku yaşanırken Fakıbaba ve korumaları, görüntü alan basın mensuplarına saldırdı.

    Beraberinde bazı birim müdürleri ve bazı belediye çalışanlarıyla, bugün saat 10.00 sıralarında Haşimiye Meydanı'nda Barutçu Hanı'nda esnaf ziyaretinde bulunan Fakıbaba'ya, 2 kişi tepki gösterdi.

    Beyaz eşya satıcıları Yusuf Toprak ve Hakim Toprak ile Başkan Fakıbaba arasında yapılan gölgelik nedeniyle tartışma çıktı.

    İddiaya göre 2 esnaf bıçak çekince, Başkan Fakıbaba'nın korumaları silahlarını çekti. Araya girenler sayesinde Başkan Fakıbaba, bıçaklı saldırıdan kurtuldu.

    Polis, bıçaklı saldırıda bulundukları belirtilen Yusuf Toprak ve Hakim Toprak'ı gözaltına aldı.

    Zanlılar ise şikayetlerini dile getirmeleri üzerine belediye başkanın yanındakilerinin kendilerini darbettiğini iddia etti.

    Fakıbaba'ya bıçaklı saldırı girişimi

    Fakıbaba: "Tokat atmadım"

    Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, esnaf ziyaret sonrasında yaşanan arbedede, gazeteciye kendisinin tokat atmadığını ifade etti.

    Fakıbaba, bugün yaşanan olaylarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Tarihi Hanlar bölgesinde esnaf ziyareti sırasında, 2 kişinin önlerini keserek, bazı sözler sarf ettiğini belirtti.

    Bir süre önce bölgedeki spot pazarını taşıdıklarını anımsatan Fakıbaba, "Taşınan esnafımız çok mutlu ancak taşınma işlemini gerçekleştirmeyen birkaç esnafımız var. Bunlardan biri orada gezi ve incelemelerde bulunduğumuz sırada önümüzü keserek 'bakın bu çarşıyı ne hale getirdiniz' şeklinde bir cümle sarf etti. Oranın taşınmasını geçmiş dönemde gerçekleştirdik ancak taşınmayan iki kişi bugün tekrar bizim karşımıza çıkarak bazı üzücü olayların yaşanmasına neden oldu" dedi.

    İki şahısla kavga edenlerin koruması olmadığını iddia eden Fakıbaba, kendisinin korumasız dolaştığını ifade ederek, "Ben korumasız dolaşıyorum. Sabah saat 06.00'dan itibaren o bölgede esnafın fikirlerini dinliyordum. Problemlerini not alıyorduk. Ancak olayın yaşandığı sırada belediyedeki müdür arkadaşlarımla iki esnaf arkadaşlarım arasında nahoş bir olay yaşanmıştır. O iki esnaf arkadaştan ben kesinlikle şikayetçi değilim. Önümüzdeki günlerde onlarla bir araya gelip en güzel şekilde barışacağımıza inanıyorum" dedi.

    Kendisinin gazeteci dövmediğini ifade eden Fakıbaba, "Hiçbir zaman Ahmet Eşref Fakıbaba gazeteci dövmemiştir, gazetecilerin olay hakkında fikirlerimi sordukları sırada bir kameranın bana çok yakın bir mesafede tutulduğunu gördüm. Benim hareketim kamerayı uzaklaştırmaktı. Çünkü yaşanan olaylardan dolayı ortam oldukça gergindi. Daha kötü olayların yaşanmasını istemediğimi daha sonra bir açıklama yapacağımı ifade etmeme rağmen bana yakın tutulan mikrofon veya kameraya elimle iterek 'Lütfen beni rahatsız etmeyin' dedim. Kesinlikle hiçbir şahsa vurmadım. O sırada çevremdekilerden birisi gazeteciye tokat atmıştır, bu doğrudur. Ancak tokat attığı iddia edilen ben değilim. Ahmet Eşref Fakıbaba, daima basına saygı duymuştur" diye konuştu.

    Emniyetin açıklaması


    Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise saat 09.30 sıralarında Haşimiye Çarşısı Demirciler Pazarı içerisinde Belediye Başkanı Fakıbaba'nın yanında belediye görevlileriyle esnaf ziyareti yaptığı anımsatıldı.

    Esnaftan Y.T'nin çarşı için teşekkür ettiği esnada, arkada bulunan kardeşi H.T'nin iş yeri sorunlarıyla ilgili hususları anlatmak için yüksek sesle bağırması üzerine, söz konusu kişiyle başkanın yanında bulunan görevliler arasında tartışma yaşanması ve darp olayının meydana geldiğinin bildirilmesi üzerine ekiplerin olay yerine intikal ettiği aktarılan açıklamada, "Ekiplerimiz seri şekilde olay yerine intikal etmiş, şüphelileri etkisiz hale getirmişlerdir. İş yerlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamıştır. Ancak daha sonra yapılan incelemede olayda kullanıldığı iddia edilen 1 adet saplı ekmek bıçağı olayın meydana geldiği yerde bulunan dönerci dükkanında elde edilmiş olup, olayda kullanılıp kullanılmadığı araştırılmaktadır. Ayrıca şüpheli şahıslar Belediye Başkanına karşı husumetlerinin olmadığını beyan etmiş olup, olay ile ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow