hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da define arama kazası: 1 ölü

    İstanbulda define arama kazası: 1 ölü
    expand

    İstanbul Sultangazi'deki ormanlık alanda bulunan su kuyusunda define arayan 7 kişiden 2'si girdikleri kuyuda biriken metan gazından zehirlendi. Zehirlenen kişilerden biri hastaneye kaldırıldı, diğeri ise yaşamını yitirdi.

    Bedrettin Yılmaz  arkadaşları tarafından kurtarılarak hastaneye götürülürken, soyadı öğrenilemeyen Erdal adlı define avcısı  kuyuda can verdi.

    Define avcılarından 3'ü gözaltına alındı, 2 kişi ise aranıyor.

    Habipler piknik alanında bulunan doğal su kuyusunda define bulunduğu yönünde duyum alan 7 arkadaş arama yapmaya karar verdi.

    Önceden hazırladıkları plan doğrultusunda, söz konusu adrese dalgıç, su motoru, halattan merdiven, fener gibi ihtiyaç duydukları aletleri getiren şahıslar, gece 02.00 sıralarında planlarını uygulamaya başladı.

    Kuyudaki su motopompla boşaltıldı.  Bedrettin Yılmaz (38) ve Erdal isimli şahıs halattan yaptıkları merdiven aracılığı ile kuyuya inmeye başladı.

    Kuyuda gaz olacağını hesaba katmayan şahıslar yaklaşık 20 metre derinliğe inince nefes alamaz duruma geldi. Dışarıda bekleyen 5 kişi Bedrettin Yılmaz'ı belinde bağlı olan ipten çekerek çıkarmayı başardı. Özel Batı Bahat Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz yoğun bakıma alındı.

    Erdal isimli şahıs ise kayalara sıkıştı. Kuyudan arkadaşlarını çıkaramayacaklarını anlayan şahıslardan biri itfaiye ve polisi arayarak kuyuya düştüğünü söyledi.

    Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ağaçların arasında bulunan ve etrafı tellerle çevrili kuyunun çevresini fenerlerle aydınlattıktan sonra kurtarma çalışmalarına başladı. Bir itfaiyeci kuyuya oksijen tüpü ile girdi. İçerde kimsenin olup olmadığını öğrenmek için kuyuya giren itfaiye eri yoğun gazdan zehirlenmekten son anda kurtuldu. Kuyuda metan gazının bulunması itfaiye erlerinin işini zorlaştırdı.

    Arama kurtarma eğitimi almış olan başka bir itfaiye eri daha oksijen maskesiyle kuyuya indi. Yaptığı kısa araştırmada sonrasında Erdal isimli definezedenin cesedini kayalar arasına sıkışmış olarak gördü. İtfaiye eri, definecilerin kuyuya sarkıttığı merdiven yardımıyla yukarıya çıktı

    Daha sonra da hep birlikte olay yerinden ayrıldı. Polis Bedrettin Yılmaz'ı hastaneye götürmeye çalışan 3 kişiyi gözaltına aldı. Diğer 2 kişi ise gözden kayboldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow