hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karabulut cinayetiyle ilgili aracı gözaltında

    Karabulut cinayetiyle ilgili aracı gözaltında
    expand

    Münevver Karabulut cinayetinde Münevver'in babası Süreyya Karabulut ile zanlı Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu'nun arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen gazeteci Cemil Baran gözaltına alındı. Cinayetle ilgili olarak gazeteci Kadir Çelik'in de ifadesine başvuruldu.

    Halen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemleri süren Cemil Baran için soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir gün ek gözetim süresi verildi.

    Kartal'da gözaltına alınan Baran'ın yanında taşıdığı bir valizde ele geçirilen 5 kamera ile 9 ayrı kaset ve CD de incelenmek üzere Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Şubede işlemleri süren gazetecinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

    Baran, son günlerde cinayet ile ilgili yaptığı açıklamalarla cinayet soruşturmasını saptırmaya çalışmak ve soruşturmaya zarar vermek suçlamasıyla savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

    Kasetleri Çelik'e verdiğini söyledi

    Cemil Baran, ifadesinde bazı görüntü kasetlerini gazeteci Kadir Çelik'e verdiğini öne sürdü. Bunun üzerine şubeye davet edilen Çelik, ifade vermek üzere emniyete geldi.

    Kadir Çelik'in ifadesi alındı

    Bunun üzerine gazeteci Kadir Çelik'in ifadesine başvuruldu.

    Emniyetten ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çelik, bürosu basılarak kasetler ele geçirildiği yönünde bir yayın organında yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

    Bunun üzerine eşinin kalp rahatsızlığı geçirdiğini söyleyen Çelik, asılsız haber yapanların gazeteci olamayacağını ifade etti.

    Cemil Baran'ın kendisine verdiği kasetleri hazırlatarak polise ileteceğini belirten Çelik, emniyette de olaya ilişkin bilgisine başvurulduğunu söyledi.

    Baran'ın sorgusundan...

    Sorgusu sırasında Cemil Baran, Cem Garipoğlu’nun Ermenistan’da olup olmadığını kendisinin bilmediğini ileri sürerek, “Kartal’da otobüse binerken beni televizyondan görüp tanıyan biri, Cem Garipoğlu’nun olsa olsa Ermenistan’da olabileceğini söyledi. Bunun üzerine 'Cem Garipoğlu, Ermenistan’da' açıklamasını yaptım" dediği öğrenildi.

    Süreyya Karabulut’un, “Cemil Baran “Ahmet" adındaki kişiyi açıklasın" şeklindeki talep sorulduğunda ise Baran, “Ahmet diye birini tanımıyorum. Süreyya Karabulut bir defasında Hayyam Garipoğlu’nun çevresinde Ahmet adında birini söylemesi üzerine Ahmet adında biri aklımda kalmış" ifadesini verdiği belirtildi.

    Cemil Baran, Celalettin Cerrah’ın Hayyam Garipoğlu ile görüştüğü açıklamasını bir gazeteden okuması üzerine yaptığını söyledi.

    Baran dün bir basın açıklaması yapmıştı

    Cemil Baran dün konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yanında getirdiği 1 kilo kınayı gazetecilere gösteren Baran, "Elimdeki kınadan belki bana da düşer, ama bu kına özellikle Hayyam Garipoğlu'na düşer" dedi.

    Cem Garipoğlu'nun sahte kimlik ve pasaportla Rusya, ABD, Güney Kıbrıs ve Ermenistan'a gittiğini öne süren Baran "emekli bir askeri ateşe" dediği arkadaşının kendisine Cem Garipoğlu'nun Ermenistan'da yakalandığını söylediğini iddia etti.

    Cem Garipoğlu'nun ayın 25'inde teslim edileceğini iddia eden Baran, İstanbul Valisi Güler ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın bunu açıklamasını istedi.

    Çantasından çıkardığı kravatını gazetecilere gösteren Baran, gizli kamera ile Hayyam Garipoğlu ile yaptığı görüşmeleri kaydettiğini ileri sürdü. Cemil Baran, Hayyam Garipoğlu'nun kendisini tanıdığını söylememesi halinde bu görüntüleri basına sızdıracağını söyledi.

    Dublör iddiası

    Cemil Baran, Garipoğlu ailesinin Cem Garipoğlu'ndan kurtulmak istediğini de öne sürdü, Hayyam Garipoğlu'nun kendisine "Şu çocuk ölse de kurtulsak" dediğini söyledi.

    Baran, Cem Garipoğlu yerine bir ara Garipoğlu ailesinin bir dublör bulup, dublörü öldürdükten sonra Cem Garipoğlu'nun yurtdışında yaşamaya devam etmeyi planladıklarını iddia etti.

    Cem Garipoğlu'nun yakalandıktan sonra konuşması halinde dedesi, annesi, babası ve amcasının da hapse gireceğini önü süren Baran, annenin bizzat yurtdışına giderek oğluna finansal destek sağladığını da söyledi.

    'El birliği ile Süreyya Karabulut'a kafayı yedirttik' diyen Baran, bundan sonra Süreyya Karabulut'un avukatı olduğunu, Hayyam Garipoğlu'nun da cellatı olacağını söyledi.

    Vatandaşlarla tartıştı

    Beyoğlu'nda arkadaşına ait kebap salonu önünde, sokak ortasında basın açıkması yapan Cemil Baran, sözlerini dinleyen bir vatandaşın müdahalesi ile karşılaştı.

    Baran kendisine 'Bunları biliyordun madem, neden savcıya gitmedin' diyen vatandaşla tartıştı. Süreyya Karabulut ile yaptığı görüşmeleri kaydettiğini, İstanbul'da Hayyam Garipoğlu ile 4 kez farklı mekanlarda buluştuğunu ileri süren Baran, Süreyya Karabulut'un 4 şartı olduğunu söyledi.

    İlkinin davasından vazgeçmeyeceği, ikincisinin Cem Garipoğlu'nun mutlaka teslim edilmesi, üçüncüsünün Münevver Karabulut adına okul yaptırılması ve son olarak da hayır işleri yapmak için kendi hesabına helallik için yatırılacak 3 milyon dolar olduğunu söyledi. Baran yaptığı basın açıklamasını Hayyam Garipoğlu'na seslenerek 'Ben Hayyam Garipoğlu'nun celladı olacağım' diyerek bitirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow