hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit haberlerine MHP tepkisi: "PKK'nın beli kırılsın"

    Şehit haberlerine MHP tepkisi: PKKnın beli kırılsın
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kanlı terör örgütünün belini kırmadan ve ortadan kaldırmadan yapılacak her sözde açılım ve girişim, şiddetin gölgesinde kalmaya ve terör ile yapılan pazarlığın parçası olmaya devam edecektir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Çukurca ilçelerinde terörist saldırılarda 8 askerin şehit olması ve bazı askerlerin yaralanması nedeniyle yayımladığı mesajda, olayın, Türk milletini derinden üzdüğünü ve yaraladığını belirtti.

    "Bu menfur olayla birlikte hainlere cesaret verenleri, kucak açanları, arkalarında duranları ve muhatap olanları lanetlediğini" ifade eden Bahçeli, "Hükümetin 'yıkım projesini' ısrarla sürdürmeye çalışırken gerçekleşen bu olay, gidilen yanlış yolu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Arkasına saklanılan vicdan, duygu ve şahadet istismarı bu ve benzer saldırılarla gerçek yüzünü göstermeye devam edecek, korkarız ki terörle pazarlığın bilançosu her alanda giderek ağırlaşacaktır" dedi.

    Bahçeli, "Duyguların ve fikirlerin karıştırılmak istendiği bu süreç içinde, hükümet bir taraftan bölücülüğe kucak açarken, öte yandan vatan evlatları bölücülerle amansız bir mücadele etmek gibi bir ikilemle karşı karşıya bırakılmaktadır. İhaneti şehir şartlarında sürdürmek için teslim olanın ve siyasete girenin muteber hale geldiği, dağda gezenin terörist bile ilan edilemediği bu karanlık dönemde, Başbakan Erdoğan'a rağmen, terörle mücadele azmini yüksek tutmak, artık kaçınılmaz bir zorunluluk ve müstesna vatan görevi haline gelmiştir" diye konuştu.

    Bu itibarla, bir sabotaj varsa, bu Başbakan'ın iddia ettiği gibi teröre teslim olan hükümetin sözde açılımına değil, milletin esenliği için terörle mücadeleyi yıllardır sürdüren kahramanların azmine, inancına ve fedakarlığına yöneliktir. Kanlı terör örgütünün belini kırmadan ve ortadan kaldırmadan yapılacak her sözde açılım ve girişim, şiddetin gölgesinde kalmaya ve terör ile yapılan pazarlığın parçası olmaya devam edecektir" dedi.

    Bahçeli, içinde bulunulan ağır şartların, Türkiye'nin kararlı bir duruş sergilemesini, pazarlıkla terörün önlenemeyeceğinin anlaşılmasını kaçınılamayacak bir gerçek haline getirdiğini ifade ederek, "Şehitlere Allah'tan rahmet, kahraman silah arkadaşlarına ve Türk milletine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow