hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehitlerimizi son yolculuklarına uğurladık

    Şehitlerimizi son yolculuklarına uğurladık
    expand

    Terör örgütü PKK'nın son saldılarında şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

    Muş:
    Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan er Yusuf Ulaş'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından Muş'ta toprağa verildi.

    Malazgirt ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Aynalıhoca İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene, Vali Erdoğan Bektaş, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Malazgirt Kaymakamı Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, kurum amirleri, Ulaş'ın ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

    Siirt'ten askeri helikopterle getirilen Ulaş'ın cenazesini gözyaşlarıyla karşılayan şehit yakınları güçlükle sakinleştirildi. Kurmay Binbaşı Ömer Aydoğdu, törende yaptığı konuşmada, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Ne mutlu sizlere ki oğlunuz vatanı ve milleti için şehit olmuştur. Çocuğunuzla ne kadar övünseniz, ne kadar gurur duysanız az" diye konuştu.

    İl Müftüsü Dursun Ali Şeker tarafından cenaze namazının kılınmasının ardından Ulaş'ın cenazesi köy mezarlığına defnedildi. Bu arada cenaze töreni sırasında, Ulaş'ın bazı yakınlarının fenalık geçirdikleri görüldü. Öte yandan, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, şehit babası Mehmet Nasır Ulaş'ı teselli ederken, "Siz yetiştirdiniz, bize emanet ettiniz. Oğlunuz şimdi de bütün milletin emanetidir. Millet sahip çıkacak. Şehitlik herkese nasip olmaz" dedi.

    Siirt Valisi: "Hainler cezasını bulacak"

    Siirt Valisi Necati Şentürk, Eruh'taki çatışmayla ilgili olarak, "Dün görevden dönen Görendoruk Jandarma Karakolu personeline köy kırsalında kurulan hain bir pusu neticesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış. Erlerimizin de karşılık vermesinin ardından 5 jandarma erimiz şehit oldu. Olayın hemen ardından bölgeye helikopterlerle özel jandarma birlikleri indirilerek, terör örgütü mensuplarının kaçış yolları tutularak sıcak temas sağlandı. Gece boyu devam eden çatışmalara iki helikopterle de havadan destek verildi. Bu çatışmalarda 2'si astsubay toplam 7 askerimiz şehit oldu. Bölgede arama tarama çalışmaları devam ediyor. Bölücü terör örgütü üyesi hainler hak ettikleri cezayı bulacaktır" dedi.

    Kastamonu:

    Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Burak Kapucuoğlu, memleketi Kastamonu'da toprağa verildi.

    Şehit Kapucuoğlu'nun naaşı, öğleden sonra, askeri helikopterle Kastamonu Gazi Stadyumu'nda getirildi. Cenazenin helikopterden indirilişi sırasında sinir krizi geçiren anne Sevil Kapucuoğlu, yakınları tarafından sakinleştirildi.

    Baba Metin Kapucuoğlu ise metanetini korumaya çalıştı. Oğlunun şehit haberinin aldığı ilk anda, "Teröristleri sevindirmeyeceğim" diyerek metanetini korumaya çalışan anne Sevil Kapucuoğlu, oğlunun bayrağa sarılı tabutunu taşıyan askeri helikopteri, asker selamıyla karşıladı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyen anne Sevil Kapucuoğlu "Vatan sağ olsun" diye konuştu.

    Şehit askerin Türk bayrağına sarılı naaşının Nasrullah Meydanı'na getirilmesiyle birlikte yakınları ve akrabaları gözyaşlarını tutamadı. Şehit cenazesi, Bu sırada bazı vatandaşlar "Demokratik Açılım" çalışmaları aleyhinde slogan attı.

    Şehit cenazesinde "siyaset yapılmamasını" isteyen şehit ailesi ve yakınları ise, slogan atanları engelledi. Nasrullah Camisi'ndeki cenaze törenine, Kastamonu Valisi Mustafa Kara Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hasan Altan, Musa Sıvacıoğlu ve Hakkı Köylü ile MHP Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Kastamonu Müftüsü Fuat Altındaş'ın ikindi vaktinde kıldırdığı cenaze namazı sonrası cenaze, askerlerin omzunda Kastamonu Belediyesi cenaze aracına götürüldü. Bu sırada vatandaşlar sloganlarla terör örgütünü protesto etti. Şehidin cenazesi, Kastamonu Şehitliği'nde toprağa verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow