hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Menderes anılıyor

    Menderes anılıyor
    expand

    Eski Başbakanlardan Adnan Menderes ile eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilişlerinin 48. yılında Topkapı'daki mezarları başında anıldı.

    Törende konuşan DP İstanbul İl Başkanı Tekin Enerem, Menderes, Polatkan ve Zorlu'yu rahmetle andıklarını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi mücadelesinde çok önemli hizmetler görmüş, Türkiye'yi yokluktan varlığa taşımak için çok önemli hizmetleri olan, demokrasinin temellerini atmış ve bugün iyi olan ne varsa emeği olan bu müstesna insanları kaybetmiş olmanın verdiği üzüntü devam etmektedir.

    DP zihniyeti o gün de vardı, bugün de var, yarın da olacak" dedi. Anma törenine katılanlar, Kur'an-ı Kerim'den sureler okunmasının ardından dua ederek anıt mezardan ayrıldı.
    Bu arada, merhum Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, DP'nin eski milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Namık Gedik'in oğlu Arda Gedik ile bazı partililer de Menderes, Zorlu ve Polatkan için ayrı bir anma programı gerçekleştirdi.

    Törene katılamadığı belirtilen Aydın Menderes'in basın açıklaması burada basın mensuplarına dağıtıldı. Aydın Menderes'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

    "1950-1960 yılları arasındaki DP iktidarı döneminde ne siyasi amaçlı bir darağacı kurulmuş, ne yargısız infaz gerçekleşmiş ve ne de faili meçhul cinayetler işlenmiştir.

    Bırakın anarşi ve terörü, Doğu ve Güneydoğu'da en basit eşkıya eylemlerine bile neredeyse rastlanmamıştır. Bu yönüyle DP'nin iktidarı dönemi onlarca yüzyıllık tarihimiz içinde hiçbir benzeri olmayan bir dönemdir.

    27 Mayıs'tan itibaren Türkiye maalesef yine bir kan deryasının üzerinde oturmaktadır. 50 yıl geçmiş olmasına rağmen bugün Türkiye'de karşılaştığımız her meselenin, her zorluğun, her acının, her sancının ve her musibetin temelinde 27 Mayıs darbesi bulunmaktadır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow