hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir Metrosu'ndaki heykel saldırıya uğradı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2012'de Akdeniz konsepti ile düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür olan heykel saldırıya uğradı. Heykelin tahrip edilmesi saniye saniye kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Metrosu'nun İzmirspor istasyonunda yer alan "Müzisyen" adlı mitolojik ahşap heykele saldırıda bulunan kişi hakkında şikayetçi olunduğu bildirildi.

    İzmir Metro AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, İzmirspor istasyonunda dört yıldır yer alan ve bir süredir bir siyasi partiye mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kaldığı ileri sürülen "Müzisyen" adlı mitolojik ahşap heykelin saldırıya uğradığı belirtildi.

    S.K'nin dün saat 16.50 sıralarında İzmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştığı ve kaideyi devirdikten sonra heykeli parçaladığı kaydedildi.

    İzmir metrosundaki heykeli bezle kapattı

    Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan S.K'nin polis ekiplerine teslim edildiği bildirildi.

    AK Partili gençlerden metroda çıplak heykel eylemi

    Saldırgan hakkında şikayette bulunulduğu, hasar gören eserin hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındığı kaydedildi.

    İzmir Metrosundaki heykel saldırıya uğradı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 2012'de Akdeniz konsepti ile düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür olan heykel, 4 yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow