hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 emniyet müdürü tutuklandı

    3 emniyet müdürü tutuklandı
    expand

    İstanbul polisinin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonuna adı karışan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve 2 emniyet müdürü, "kaçma ve delilleri karartma" şüphesiyle tutuklandı. Bu arada, çok önemli bir gelişme ortaya çıktı; Emin Arslan'ı gizli kamerayla çeken bir kişi yakalandı. Arslan'ın avukatı karara 7 gün içinde itiraz edeceklerini açıkladı.

    Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne saat 13.10'da gelen Emin Arslan ile 4. sınıf emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral, Nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

    Burada tutuklama kararı zanlıların yüzlerine okundu.

    Arslan ile diğer iki emniyet görevlisi Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.

    Aral'ın avukatı İbrahim Kırıkçı duruşma çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve "Biz de itiraz hakkımızı kullanacağız" diye konuştu.

    Gazetecilerin, "emniyet müdürlerinin tutuklanma gerekçesini" sorduğu Kırıkçı, müvekkillerinin, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 100. maddesi gereğince tutuklandığının kendilerine tebliğ edildiğini, ancak Türk Ceza Kanunu'ndaki norm maddelerden hangisiyle suçlandıklarının çok açık bir şekilde tespit edilmediğini söyledi.

    Polislerden helallik istedi


    Bu arada, Nemutlu ve Aral ile haklarında tutuklama kararı verilmesinin ardından adliyedeki Adli Tıp Şubesi'nde sağlık raporu alınan Arslan'ın, adliye önünde narkotik polislerince cezaevine götürülmek üzere sivil araca bindirilmeden önce çevresindeki polis memurlarının elini sıkarak, "Hakkınızı helal edin" dediği görüldü.

    Öte yandan, Emin Arslan'ın, diğer 2 emniyet görevlisiyle koridorda mahkemeye çıkmayı beklediği sırada, bir kişinin kendisini uzaktan kumandaya benzer küçük bir cihazla görüntülediğini fark ederek, müdahalede bulunduğu bu kişiyi polislere şikayet ettiği öğrenildi.

    Elindeki cihazı pencereden atmaya çalıştığı ve mesleğiyle ilgili çelişkili ifadelerde bulunduğu iddia edilen bu kişinin, nöbetçi savcı tarafından hakkında işlem yapıldıktan sonra Beşiktaş Polis Merkezi'ne götürüldüğü kaydedildi.

    Arslan: "Suçsuzum..."


    Emin Arslan, dünkü kararın ardından yaptığı açıklamada, "Hiçbir suç işlemedim. Yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Gerçek zaman içerisinde ortaya çıkacak" dedi.

    Emin Arslan'ın, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği ve boyutu 2 milyar lirayı bulan uyuşturucu operasyonu sonrasında hakkında iddialar çıkmış ve 16 Eylül'de sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk'e ifade vermişti.

    Zira; Emniyet teşkilatının en üst düzey yöneticilerinden, kaçakçılıktan sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın adı uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Habip Kanat ile anılıyor. Arslan'ın 2 milyar liralık uyuşturucu ile yakalanan işadamı Habib Kanat'ı yıllarca koruduğu ve ona bilgi verdiği iddia ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow