hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anafor davasında 29 sanığa tahliye kararı

    Anafor davasında 29 sanığa tahliye kararı
    expand

    İzmir'de organize suç örgütüne yönelik "Anafor" operasyonu kapsamında 43'ü tutuklu 176 sanığın yargılandığı davanın 28 Eylül'de başlayan ilk duruşması tamamlandı. Tutuklu sanıklardan 29'unun tahliyesine karar verildi.

    İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.00'da başlayan oturumun son bölümünde avukatlar, tahliye taleplerini mahkeme heyetine iletti.

    Ahmet Tekin Baykal'ın avukatlarından Ahmet Ömer Ayçiçek, müvekkilinin uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, tefecilik gibi suçları işlemiş kişilere yönelik eylemler nedeniyle hep hakim karşısına çıktığını ve bu eylemleri nedeniyle de "gayri meşru alemde" itibar kazandığını kaydetti.

    Bu itibarının müvekkilinin peşini bırakmadığını, kendisinin de "Tuvalete para ödemek istemeyen adam bile 'Ben Ahmet Tekin Baykal'ın adamıyım' diyor" dediğini kaydeden Ayçiçek, "Müvekkilime yüklenen suçların hemen hepsi başkaları tarafından ve müvekkilimin bilgisi dışında işlenen suçlardır" dedi.

    Ayçiçek, davanın ilk günü, adliye önünde basın mensuplarına bilgi verdiklerini ve burada yaptıkları açıklamaların farklı yansıtıldığını kaydederek, "Egemen güçler, Ahmet Tekin Baykal'ın yok olması için her türlü baskıyı yapıyor" diyerek davaya yayın yasağı konulmasını talep etti.

    Baykal'ın avukatlarından Şehnur Çağdaş, iddianamenin ve dava içeriğinin boş olduğunu öne sürerek, "Adeta 'Operasyonda kullanılan Skorsky helikopterler ve harcanan paraya ayıp olmasın' denilerek iddianame hazırlanmış. Birbiriyle bağlantısı olmayan olaylar birleştirilmiş" dedi.

    Karar


    Duruşma sonunda mahkeme heyeti eski Göztepe Kulübü Başkanı Mustafa Kocaoğlu, emekli polis müdürü Haluk Ercan'nın da aralarında bulunduğu 29 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

    Yayın yasağı talebini ise mahkeme heyeti, davanın geldiği aşamada yayın yasağının öneminin bulunmayacağı kanaatine vararak reddetti.

    Şarkıcı Özcan Deniz'in vurulmasıyla ilgili Çeşme Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dosyasının istenmesine karar veren mahkeme heyeti, Özcan Deniz ve bazı müştekilerin davaya katılma taleplerini uygun buldu.

    Mahkeme heyeti, iddianamedeki bazı eksiklerin giderilmesi için ve İsmail Danişman yerine aynı ismi taşıyan gerçek sanığa dava açılması için Cumhuriyet Savcılığına yazı yazılmasını da kararlaştırdı.

    Aralarında iş adamı Hasan İzmirli'nin de bulunduğu haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar için yapılan yakalama kararının kaldırılması talebini ise mahkeme reddetti. Baykal'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Davada 4 sanık da başka suçlardan tutuklu bulunuyor. Duruşma 26-29 Ocak 2010 tarihine bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow