hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana'da musluklardan 'mavi su' aktı!..

    Adanada musluklardan mavi su aktı..
    expand

    Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından "mavi renkli su aktığı" iddia edilen binada yapılan incelemede, su tesisatında eksik malzeme kullanıldığının belirlendiği bildirildi.

    ASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, 19 Ekim 2009 tarihinde Yavuzlar Mahallesi'ndeki Aksantaş TOKİ konutlarında oturan bir vatandaşın evindeki musluktan "mavi renkli su" akmasıyla ilgili şikayetinin değerlendirildiği belirtildi.

    Alınan su örneklerinde yapılan analiz sonuçlarında tüm değerlerin normal çıktığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Analizi yapılan sonuçlar söz konusu binadaki şikayet sahiplerine ve site yönetimine iletilmiştir. Şikayette bulunan kişi ile yapılan görüşmede, binada kısa süreli su kesintisi olduğu, bu sırada binadaki dairelerin birinde çamaşır makinesi çalıştığı, su geldikten sonra da musluktan deterjan kokulu, mavi renkli ve camsil özelliğinde su aktığı belirlenmiştir.

    Ekiplerce binada yapılan incelemede, su kesintilerinde tesisatta bulunan suyun geri akmasını önleyecek çek-valf denilen aletlerin bulunmadığı, su kesintisinde binada çalışır vaziyette olan çamaşır veya bulaşık makinelerinde bulunan deterjanlı suyun vakumlanarak bina tesisatına gitmesi ve daha sonra kesilen suyun geri gelmesiyle tesisata bağlı diğer musluklarda kısa süreli deterjanlı suyun akabileceği tespit edilmiştir."

    Sitede bulunan diğer blokların suyunda herhangi bir problem olmadığının site yönetimi ve site sakinlerinden öğrenildiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

    "Olay sadece bu binadaki tesisatın eksikliğinden kaynaklanmaktadır. ASKİ içme suyu şebekesi borusundan kaynaklanan bir problem yoktur. Olay çok nadir olarak karşılanan ve olma ihtimali düşük, tamamen bina su tesisatında eksik malzeme kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Bina girişlerinde ve katlarda monte edilecek çek-valfler ile su kesintilerinde yaşanabilecek vakumlama olayının engellenmesi gerekmektedir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow