hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı

    Atatürk Havalimanında terör saldırısı
    expand
    KAYNAKAjanslar

    Atatürk Havalimanı terör saldırısının hedefi oldu. Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada intihar saldırısı gerçekleşti. İstanbul Valiliği saldırıda ölenlerin sayısının en son 41'e yükseldiğini açıkladı. Valilik 130 yaralının ise tedavisinin sürdüğünü duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.50 sıralarında terör saldırısı düzenlendi. IŞİD mensubu olduğu belirtilen 3 terörist önce çevreye ateş açtı, ardından Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta üzerlerindeki bombaları patlattı.

    Saldırıda can kaybı böyle artmış

    Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Güvenlik güçleri, havalimanının tüm giriş ve çıkışlarını kapattı. Uçaklarda bekleyen yolcular da tahliye edildi. İnen uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı.

    İstanbul Valiliği: Ölenlerin sayısı 41'e yükseldi

    İstanbul Valiliği saldırıda ölenlerin sayısının 41'e yükseldiğini duyurdu. İstanbul Valiliğinden 239 kişinin yaralandığı belirtilen saldırıda, yaralılardan 109'unun taburcu edildiği, 130'unun ise tedavilerinin sürdüğü açıklandı. Valilikten yapılan 29 Haziran saat 13.00 itibarıyla mevcut durumu bildiren yazılı açıklamada, hayatını kaybedenlerden 37'sinin kimlik bilgilerinin tespit edildiği aktarılarak, ölenlerden 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu belirtildi. Açıklamada ölenlerden 19'unun cenazelerinin yakınlarına teslim edildiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda can kaybı böyle artmış!

    Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri

    Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle: "Çağlayan Çöl, Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Sıddık Turgan, Ferhat Akkaya, Ertan An, Ali Zülfikar Yorulmaz, Serkan Türk, Göksel Kurnaz, Özgül İğde, Mahmut Mert, Sıdık Peçenek, Umut Sakaroğlu, Hüseyin Tunç, Ercan Sebat, Ethem Uzunsoy, Tevfik Yusuf Haznadaroğlu, Mahmut Çizmecioğlu, Adem Kurt, Habibullah Sefer, Murat Güllüce, Abdurrahman Abdullah İbedullah, Muhammed Eymen Demirci, Gülşen Bahadır, Fathı Bayoudh, Mukhiddinov Samat, Salar Davudi Kohnehshahrı, Taher Misfir Almalki, Nısreen Hashem Shammad, Vafika Ali Bilal, Larysa Tsybaklova, Kerime Amiri, Meryem Amiri, Zehra Amiri, Hüda Amiri, Abdulhekim Bugda, Mustafa Hüsham Saeed."

    Bu arada, Adli Tıp Kurumunda bulunan 2'si kadın 2'si erkek 4 cenazenin kimliklerini belirleme çalışmaları da sürüyor.

    Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısında ölenlerin kimlikleri

    23 ambulansla müdahale edildi

    Sağlık Bakanlığı tarafından, Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrasında, üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de havalimanlarına son 34 yılda 3'üncü ağır saldırı

    Hastanelerde kan ihtiyacı yok

    Bakanlık, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.

    Atatürk Havalimanı'nda terör

    Olay yeri inceleme tamamlandı

    Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrasında olay yeri inceleme ekiplerinin başlattığı çalışmalar da ilerleyen saatlerde tamamlandı. Ekipler, saldırının gerçekleştirildiği alanları inceledi, delil sayılabilecek unsurları topladı.

    Başsavcı Salihoğlu incelemede bulundu

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı. Salihoğlu, havalimanındaki incelemesi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, henüz incelemelerin sürdüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı böyle gördü

    Havalimanı 5 saat sonra uçuşlara açıldı

    Saldırı hava trafiğini de vurdu. Atatürk Havalimanı'na gelmekte olan uçaklar çevredeki havalimanlarına yönlendirildi. Saldırının ardından uçuş trafiğine kapatılan havalimanı, yaklaşık 5 saat sonra saat 02.00'da yeninden uçuşlara açıldı. Amerikan Havacılık Dairesi, Türkiye'den Amerika'ya ve Amerika'dan Türkiye'ye tüm uçuşlarının durduruluğunu açıklamıştı. İlerleyen saatlerde THY'den yapılan açıklamada, karşılıklı Amerika uçuşları da dahil olmak üzere, tüm seferlerin devam ettirildiği kaydedildi.

    THY'den kullanılmayan bilet açıklaması

    Güvenlik önlemleri sürüyor

    Polis ekiplerinin bölgedeki güvenlik önlemleri ise sürüyor. Park halindeki şüpheli bazı araçlar çekiciyle havalimanından götürüldü. Havalimanına gelen araçlar da kontrol edilerek içeri alınıyor. Aramalara polis köpekleri de katılıyor.

    Patlamayla ilgili yayın yasağı

    Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı sonrasında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada, her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili açıklama

    Başbakanlık'ta kriz masası, Beştepe'de toplantı

    Olay Ankara'yı da hareketlendirdi. Saldırı sonrası Başbakanlık'ta kriz masası oluşturulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Beştepe'de toplantı yaptı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da katıldı.

    İstanbul Valisi Vasip Şahin'den ilk açıklama

    Ölü ve yaralı isimleri 184'ten öğrenilebilecek

    Saldırıda yaralananların ismi ve hangi hastanede bulunduklarına ilişkin bilgilere Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) "184" numaralı hattından ulaşılabileceği bildirildi.

    Başbakan Yıldırım İstanbul'a geldi

    Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'daydı

    Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Yıldırım, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Ziyaretin ardından ise saat 04.45'te Ankara'ya gitti.

    Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

    Kızılay Başkanı'ndan açıklama: "Acil kan ihtiyacı yok"

    Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti. Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Kızılay tarafından İstanbul'un değişik semtlerinde kan bağışlama merkezleri kuruldu. Sultanahmet Meydanı, Feshane, Zeytinburnu 58 Bulvar, Sultangazi Meydan ve Esenyurt Meydanı'nda kurulan kan merkezlerinde vatandaşların kan verebileceği duyuruldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow