Geceyarısının ilk dakikalarda uygulanması beklenen zamlı tarife yaklaşık 10 dakikalık gecikmeyle metrobüslerde devreye girdi. Böylece metrobüste tam bilet 2 lira, indirimli bilet 1 liradan satılmaya başlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi), almış olduğu karar neticesinde
Metrobüs ücret tarifesinde yapılan değişiklik uygulanmaya başlandı.
16 Kasım, 00.10 itibari ile uygulanmaya başlanan tarifede tam bilet 1.5 TL'den 2 TL'ye, indirimli bilet 0.85 TL'den 1 TL'ye yükseldi.
Geceyarısı ilk dakikalarda uygulanması beklenen zamlı tarife yaklaşık 10 dakikalık gecikme ile metrobüslerde devreye girdi.
Vatandaşlar zamlara tepkiliYeni tarife ile sürekli kullandıkları metrobüslerde aylık giderlerinin daha da artacağını buna karşın kazançlarında bir değişiklik olmadığını söyleyen vatandaşlar metrobüse yapılan zammı fazla buyduklarını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi.
Zamma tepki gösteren bir vatandaş, "Olan vatandaşa oluyor.
Metrobüs aldılar, metrobüs aldık diyorlar. Biz aldık metrobüsleri onlar almadı ki, parasını biz veriyoruz. Bugün 3 kişilik bir aile (Şirinevler) buradan Bakırköy'e gitmeye kalksa daha ucuza gidiyor, metrobüs daha pahalı gelir. Hani toplu taşımaya özendiriliyordu insanlar, hani vatandaşı koruyorlardı. Vatandaşın korunacak bir tarafı kalmadı. 15 TL yevmiye alıyorum 10 TL yol parası veriyorum ve gece 24:00'te evime gidiyorum. İnmeden paramızı alıyorlar. 20 TL akbil doldurdum, binmeden parasını veriyorum bunun rantı kime gidiyor.Çok dertliyiz" dedi.
Sürekli metrobüsü kullandığını söyleyen bir vatandaş ise "Oldukça fazla kullanıyoruz metrobüsü, zamlar çok fazla" diyerek tepki gösterdi.
"Vatandaş vazgeçmez"Yeni tarifenin yolcu sayısında bir azalmaya neden olmayacağını söyleyen bir vatandaş, "
Metrobüs insanların hayatını kolaylaştırdı.
Metrobüs aynı yoğunlukta devam edecektir, vatandaşlar bundan vazgeçmez" diye konuştu.
Yeni tarife ile...Yeni tarife kapsamında İETT ve özel halk otobüslerinde ELBİL 7,5'dan 10 liraya, metrobüste tam bilet 1,5'dan 2 liraya, indirimli bilet 0,85'den 1 liraya yükseldi.
Tek geçişlik elektronik biletin ücreti de 2 lira olarak belirlendi. Yapılan yeni düzenleme kapsamında metrobüs hatlarında "aktarma almaz - aktarma verir" uygulaması aynı şekilde devam edecek.
Aylık Mavi AKBİL'deki biniş sınırı 200'den 160'a indirilirken metrobüs hatlarında Mavi AKBİL de her binişte 2 biniş eksiltilecek.
Metrobüs hattı dışındaki toplu ulaşımlarda eski tarife devam edecek.
Tek geçişlik bilet tarifesi, tek geçişlik biletin kullanılmaya başlamasıyla uygulanacak. Tek geçişlik elektronik bilet uygulamasına İETT, özel halk otobüsleri, Ulaşım A.Ş, İDO, özel deniz motorlarında teknik altyapı hazırlıkları tamamlandıktan sonra başlanacak.