hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Abdullah Öcalan'ın hücresi

    İşte Abdullah Öcalanın hücresi
    expand

    Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı Adası'ndaki F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun fotoğrafları yayınlandı. DTP, Öcalan'ın geçtiğimiz ay nakledildiği yeni cezaevinin şartlarından şikayet ediyor. Ancak, cezaevinin Birleşmiş Milletler Minimum Cezaevi Standart Kuralları ile Avrupa Konseyi Cezaevi Kuralları'nın üzerinde olduğu belirtildi.

    Adalet Bakanlığı'na göre, İmralı'da geçen ay inşaatı tamamlanarak kullanıma alınan cezaevi binasının, F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu statüsünde olduğu bildirildi.

    Öcalan'nın kaldığı eski odanın 11.98 metrekare, nakledildiği yeni cezaevindeki odasının ise 11.81 metrekare olduğu kaydedildi.

    "Hükümlünün, 6-7 metrekarelik bir odada tutulduğu, havalandırma penceresinin yetersiz olduğu" iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, Öcalan'ın tutulduğu odanın penceresinin yerden yaklaşık 1 metre yükseklikte ve standart bir pencere olduğunu vurgulandı.

    İmralı Adası'ndaki cezaevinde hükümlülerin, ayrı bir bölümde bulunan avukat görüş odasında avukatlarıyla açık görüş yaptığı belirtilerek, hükümlülerin diğer F Tipi cezaevlerinde olduğu gibi 32 metrekarelik spor odası, 20 metrekarelik hobi odası ve aynı büyüklükteki derslikten yararlandıkları kaydedildi.

    Tüm cezaevlerinde olduğu gibi İmralı Cezaevi'ndeki hükümlülerin de spor odası, hobi odası ve dersliklerden, "disiplin cezası almamaları, iyi halli statüsünde bulunmaları" halinde yararlandırıldıklarına işaret edildi.

    İmralı Cezaevi'nde 24 metrekare büyüklüğünde ayrı havalandırma alanlarına sahip 6 tek kişilik oda ile ortak havalandırma alanına açılan yine tek kişilik 3 oda bulunduğu kaydedilerek, söz konusu cezaevindeki tüm odaların aynı büyüklükte ve toplam 4 bin 284 hükümlü ve tutuklunun kaldığı diğer 13 F tipi yüksek güvenlikli cezaeviyle aynı standartlarda olduğuna dikkat çekildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow