hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta jandarmaya saldırı: 7 şehit!

    Tokatta jandarmaya saldırı: 7 şehit
    expand

    Teröristler Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine ateş açtı. Olayda 7 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

    Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, ilçeye bağlı dış bir karakolda, rutin devriye faaliyeti sırasında askerlerin pusuya düşürüldüğünü, bu saldırı sonucunda 7 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını bildirdi.

    Yaralı askerlerden birinin uzman çavuşu olduğunu, birinin de durumunun ağır olduğunu aktaran Kaymakam Güler, saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiğine dair şu an bilgi veremeyeceğini belirtti.

    Cihangir Güler, 7 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı terörist saldırının 14.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştiğini bildirdi.

    Bu arada, yaralı asker Emrah Mandıralı ile uzman çavuş Yusuf Öztürk'ün Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, uzman çavuş Öztürk'ün burada ameliyata alındığı öğrenildi.

    Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem
    , bu bölgede 1997 yılından bu yana terör olayı olmadığını belirterek, ""Tüm Reşadiye köyleriyle birlikte buraya indi şu anda. Burası mahşer günü gibi. Acımız büyük, başımız sağ olsun, tüm Türk Milleti'nin başı sağ olsun" dedi.

    Erdem, "Bunlar vatan haini. Ama inşallah, o vatan hainleri hangi gruba mensup olursa olsun, inşallah Türk devleti, Türk Milleti gereğini yapacaktır" dedi.

    Askerlerin kimlikleri:
    Uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca'nın (Hatay) şehit oldu. Uzman çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel yaralandı.

    Operasyon başladı

    Genelkurmay Başkanlığı, Tokat'taki terörist saldırı ile ilgili olarak olay yerine ilave kuvvetlerin sevk edildiğini ve operasyonun devam ettiğini bildirdi.

    Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, şu hususlara yer verildi: "Bugün saat 15.20 sularında; Tokat ili Reşadiye ilçesi, Sazak mevkisinde yol kontrol görevi yapan askeri araca, teröristler tarafından açılan ateş sonucu, araçta bulunan 1 Uzman Jandarma Çavuş, 1 Jandarma Onbaşı ve 5 Jandarma er olmak üzere 7 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 Uzman Jandarma Çavuş ve 2 Jandarma er yaralanmıştır. Yaralı personel, Tokat ve Reşadiye Devlet hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Olayın meydana geldiği bölgeye ilave kuvvetler sevk edilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir. Şehitlerimize Tanrıdan rahmet, değerli ailelerine, silah arkadaşlarına ve Yüce Milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

    Gül Vali'yi, Erdoğan İçişleri Bakanı'nı aradı

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Şerif Yılmaz'ı saldırının meydana geliş şekli ile şehit ve yaralı askerlere ilişkin bilgi aldı. Gül, Yılmaz'a üzüntüsünü aktardı ve başsağlığı dileklerini iletti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı arayarak bilgi aldı. Erdoğan, Bakan Atalay'dan "olayın sorumlularının bulunması için tüm imkanların seferber edilmesini" istedi.

    Cumhurbaşkanı Gül'den yazılı açıklama

    Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yayınlanan mesajda şöyle denildi:

    "Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda askerlerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum. Ülkemizin her tür terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu saldırıların hiç bir zaman amacına ulaşamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.

    Vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

    Şehit cenazeleri Tokat'a gönderildi

    Şehit olan 7 askerin cenazeleri Tokat'a gönderildi.

    Reşadiye Devlet Hastanesi önünde toplanan vatandaşlar, cenaze töreninin ilçede yapılmasını talep ederek şehitlerin Tokat'a gönderilmemesini istedi.

    Vatandaşlar, Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, Tokat İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu ve Tokat Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın çabalarıyla ikna edildi.

    Daha sonra, Reşadiye Merkez Camisi'nde şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İlçe Müftüsü Ömer Erden tarafından kıldırılan namazın ardından şehitler için dualar edildi.

    Kadınlar ve çocukların da saf tuttuğu namaz öncesi ve sonrasında vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Her Türk asker doğar" gibi sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı.

    Namazın ardından Reşadiye Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit cenazeleri, ambulanslarla Tokat'a gönderildi. Cenazelerin geçişi sırasında tekbirler eşliğinde dua eden vatandaşlar, ilçe çıkışına kadar ambulansın arkasında yürüyerek şehitleri uğurladı.

    Şehitlerin cenazeleri, Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu.

    Cenazelerin konulması sırasında, hasta bahçesinde toplanan vatandaşlar terörü lanetledi. Şehitler, yarın Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

    Bu sırada trafiğe kapanan D-100 kara yolunda da bir süre çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, teröre tepki gösterdi. Bu arada saldırıda yaralanan askerlerden Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile Er Emrah Mandıralı, Niksar Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı.

    Diğer yaralı asker Arif Temel'in ise Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow