hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eminağaoğlu savunmasını verdi

    Eminağaoğlu savunmasını verdi
    expand

    Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, hakkında açılan idari soruşturma kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK), adli soruşturma kapsamında da Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne savunmasını sundu.

    Eminağaoğlu hakkında, "Yargı görevi yapanı etkileme", "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" ve "Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından dava açılmıştı.

    Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, mahkemeye 40 sayfalık savunmasını gönderdi. Eminağaoğlu, telefon dinlemelerini "gerçek ve hukuk dışı işlemlerle yargıya yönelik saldırı" olarak niteledi.

    Eski YARSAV Başkanı savunmasında "Hukuka inanıyorum ve gereğini yapacağına da inanıyorum" dedi.

    Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, kovuşturma açılmasına gerek görürse dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderecek.

    Eminağaoğlu, birinci sınıf hakim olduğu için yargılama, Yargıtay'ın ilgili ceza dairesinde yapılacak.

    Eminağaoğlu hakkında yürütülen disiplin soruşturması kapsamında ise 1 kez "Meslekten ihraç", 2 kez "Yer değiştirme" cezası istenmişti.

    Eminağaoğlu, bu istemleri görüşen HSYK'ya da 143 sayfalık savunmasını sundu.

    Eminağoğlu, önce Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanı sıfatıyla savunmasını isteyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e dilekçeyle yanıt verdi, "Savunma almaya yetkiniz yok" dedi.

    Eminağaoğlu, hakkındaki meslekten ihraç talebiyle iligili olarak HSYK'ya verdiği savunmasında ise yapılanların yargıya baskı ve saldırı olduğunu belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow