hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç iletişimciler ödüllerini aldı

    Genç iletişimciler ödüllerini aldı
    expand

    Aydın Doğan Vakfı'nca düzenlenen 20. Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni, Hilton Convention Center'de gerçekleştirildi.

    Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bugün Türkiye demokrasisi tehditlere ve tehlikelere karşı savunabilecek bir öz güveni yakalayabilmişse bunu en önde basın özgürlüğüne borçluyuz" dedi.

    Günay, iletişim alanındaki gelişmelerin katılımı ve saydamlığı geliştiren, demokrasiyi güvenceye kavuşturan çok önemli gelişmeler olduğunu belirterek, özgür basının demokrasinin temel kuralı ve güvencesi olduğunu söyledi.

    "Bugün Türkiye demokrasisi tehditlere ve tehlikelere karşı savunabilecek bir öz güveni yakalayabilmişse, bunu en önde basın özgürlüğüne borçluyuz" diyen Günay, "Türkiye demokrasiyi denediği yılların başından bu yana bu imkanlara sahip olabilseydi, Türk demokrasisi 27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül gibi sıkıntıları yaşamamış olacaktı" şeklinde konuştu.

    Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da yarışmayla genç iletişimcilerin gelecekteki mesleklerine adım attıklarını ifade ederek, "Genç iletişimciler olarak misyonunuzun bilinciyle Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde izleyeceğiniz tarafsız ve cesur tavrın sektörün etkinliğini artıracağına yürekten inanıyorum" dedi.

    Ödüller sahiplerini buldu

    Törende yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında İletişim Fakültesi öğrencilerince hazırlanan 76 projeye ödül verildi.

    Buna göre, yazılı dalda "Haber" kategorisinde birincilik ödülünü Gazi Üniversitesinden Gözde Koca, ikincilik ödülünü Yeditepe Üniversitesinden Kenan Kaya, üçüncülük ödülünü de Ankara Üniversitesinden Mahmut Altınöz ve Selçuk Üniversitesinden Mehmet Candikmen, Aydın Doğan'dan aldı.

    "Röportaj" kategorisinde birincilik ödülünü kazanan Bahçeşehir Üniversitesinden Bilal Teymur, ikincilik ödülünü kazanan İstanbul Ticaret Üniversitesinden Gözde Sunal, üçüncülük ödülünü kazanan Maltepe Üniversitesinden Meltem Şahin, ödüllerini Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan'ın elinden alırken, "Araştırma İnceleme" kategorisinde birincilik ödülü Selçuk Üniversitesinden Hediye Yıldırım'a, ikincilik ödülü Erciyes Üniversitesinden Şükran Kabakçı ve Ali Kişi'ye, üçüncülük ödülü de Galatasaray Üniversitesinden Çiğdem Toparlak ve Selçuk Üniversitesinden Elvan Çeliköz'e TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ tarafından verildi.

    "Fotoğraf" kategorisinde birincilik ödülünü Yeditepe Üniversitesinden Murat Öngel, ikincilik ödülünü Marmara Üniversitesinden Selçuk Şamiloğlu, üçüncülük ödülünü de Yeditepe Üniversitesinden Fatih Altın, Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'dan aldı.

    "Magazin Haberciliği" kategorisinde birincilik ödülüne değer çalışma bulunamadı. Bu dalda ikincilik ödülünü İstanbul Ticaret Üniversitesinden Can Diker, İdil Karabay ve Mete Bağcı'ya, üçüncülük ödülünü de Yeditepe Üniveristesinden Dilek Altınöz'e Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök verdi.

    "Spor Haberleri" kategorisinde birincilik ödülü Mersin Üniversitesinden Aytekin Çolak'a, ikincilik ödülü İstanbul Üniversitesinden Mert Civeleker'e, üçüncülük ödülü de Gazi Üniversitesinden Murat Şahin'e Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç tarafından verildi.

    Törende, "Gazete Mizanpajı" kategorisinde Selçuk Üniversitesinden Neslihan Çakmak birincilik, Erciyes Üniversitesinden Mehmet Altındağ ile Hüseyin Dalkılıç ikincilik, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinden Adila Doolrekova ve Zavina Cusupova da üçüncülük ödülünü aldı.

    "Dergi Mizanpajı" kategorisinde birincilik ödülü Yeditepe Üniversitesinden Muhammed Fatih Hacıoğlu, ikincilik ödülü Kırgızistan
    Türkiye-Manas Üniversitesinden Emrah Çay ile Dursun Yılmaz, üçüncülük ödülü de Galatasaray Üniversitesinden Pelin Karagülle'ye verildi.

    Görsel dal


    Görsel dalda "Televizyon Haberi" kategorisinde birincilik ödülünü Selçuk Üniversitesinden Mehmet Fatih Kayacık, Ersin Erdoğan, Fatma Aslan ve Büşra Köstence, ikincilik ödülünü Selçuk Üniversitesinden Emre Kabakçı ve Deniz Yıldız, üçüncülük ödülünü de Selçuk Üniversitesinden Kemal Mizan ile Handan Bostan kazandı.

    "Televizyon Programı" kategorisinde ödüle değer çalışma bulunamadı. "Belgesel" kategoride Anadolu Üniversitesinden Ersen Çıra birincilik, İstanbul Bilgi Üniversitesinden Ayşe Pınar Bozkaya, Melis Can ve Necati Demircan ikincilik, Mersin Üniversitesinden İbrahim Yozoğlu da üçüncülük ödülü aldı.

    "Televizyon Draması" kategorisinde ödüle değer çalışma bulunamadığından ödül verilmedi.

    "Kısa Film" kategorisinde birincilik ve ikincilik ödülü Ankara Üniversitesinden Eray Mert, üçüncülük ödülü de Bahçeşehir Üniversitesinden Aslıhan Çetin ile Fatih Üniversitesinden Yüksel Erol'a verildi.

    "Televizyon Jeneriği" kategorisinde ikincilik ve üçüncülük ödülüne değer çalışma bulunmazken, birincilik ödülünü Yeditepe Üniversitesinden Kemal Çifçi aldı.

    "İki Dakikalık Kısa Film" kategorisinde birincilik ödülü Gazi Üniversitesinden Ahmet Nazih Kavi'ye verilirken, ikincilik ve üçüncülük ödülüne değer çalışma bulunamadı.

    İşitsel dal


    İşitsel-Radyo dalında ise "Haber Programı" kategorisinde birincilik ödülü Galatasaray Üniversitesinden Zeynep Yorgancılar, ikincilik ödülü İstanbul Ticaret Üniversitesinden Tuğba Saraçlar, üçüncülük ödülü de Kocaeli Üniversitesinden Elif Nur Güngördü'ye verildi.

    "Müzik Programı" kategorisinde birincilik ödülünü Selçuk Üniversitesinden Selçuk Maraba ve Emre Doğan, ikincilik ödülünü Tuba Şahan ve Fatih Sultan Büyükkadıgüzel, üçüncülük ödülünü de Selçuk Üniversitesinden Mehmet Güven aldı.

    "Şov Programı" kategorisinde birincilik ödülü Başkent Üniversitesinden Hulki Haluk Gülerman'a, ikincilik ödülü Maltepe Üniversitesinden Gökhan Camkara ve Cüneyt Tiktaş'a, üçüncülük ödülü de Yeditepe Üniversitesi'nden Furkan Engin'e verildi.

    Reklam dalı

    Reklam dalında "Reklam Filmi Senaryosu" kategorisinde Kocaeli Üniversitesinden Zafer Acar birincilik, Anadolu Üniversitesinden Caner Apaydın, Volkan Bintepe, Emrah Gülmez ve Engin Furkan Erkan ikincilik, Başkent Üniversitesinden Hakan Kepenek üçüncülük ödülü aldı.

    "Basın Reklamı" kategorisinde birincilik ödülü Ege Üniversitesinden Adalet Zencir ve Öykü Tığlı'ya, ikincilik ödülü Anadolu Üniversitesinden Uluç Çağrı Kabataş'a, üçüncülük ödülü de Selçuk Üniversitesinden Asiye Kıymaz, İbrahim Altınışık, Şeyda Gökdemir ve Sefa Eyyüp Çiçek'e verildi.

    "Radyo Reklamı Metni" kategorisinde ödüle değer çalışma bulunamadı.

    "İnternet Reklamı" kategorisinde birincilik ödülünü Bahçeşehir Üniversitesinden Alper Erçetin ve Can Yalçın aldı. Bu kategoride ikincilik ve üçüncülük ödülleri değer çalışma bulunamadığından verilemedi.

    "Açık Hava Reklamı" kategorisinde birincilik ödülü Ege Üniversitesinden Öykü Tığlı, Erdem Geçit ve Tolga Özdemir'in, ikincilik ödülü Anadolu Üniversitesinden Ergin Furkan Erkan, Emrah Gülmen, Volkan Bintepe ve Caner Apaydın'ın, üçüncülük ödülü de Bahçeşehir Üniversitesinden Beliz İlik'in oldu.

    "Reklam Kampanyası Büyük Ödülü" kategorisinde birincilik ödülü Öykü Tığlı, ikincilik ödülü Selçuk Üniversitesinden Fatma Betül Küçükeskici ile Nermin Uçtu'ya, üçüncülük ödülü de Gazi Üniversitesinden Buğra Hasan Şeker'e verildi.

    Halka ilişkiler

    Halkla ilişkiler dalında "Kurumsal İletişim Projesi" kategorisinde birincilik ödülünü Bahçeşehir Üniversitesinden Bahar Yaşlı, ikincilik ödülünü Akdeniz Üniversitesi'nden Mustafa İri, Tülin Sepetçi ve Esra Arkın, üçüncülük ödülünü de Ankara Üniversitesinden Gökhan Saday, Damla Tabak, Mesutcan Etiman ve Tülay Demir aldı.

    "Ürün-Hizmet Tanıtım Projesi" kategorisinde, birincilik ödülü Bahçeşehir Üniversitesinden Oktay Tan, Selda Çelik, Bahar Yaşlı ve Burçin Özkan'a, ikincilik ödülü Yeditepe Üniversitesinden Zeynep Genç ve Gökçe Karaçizmeli'ye, üçüncülük ödülü de Ege Üniversitesinden Şeyda Onargan, Özge Mutlu, Öykü Tığlı ve Mustafa Gündoğdu'ya verildi.

    "Sosyal Sorumluluk Projesi" kategorisinde, birincilik ödülü Maltepe Üniversitesinden Begüm Karakaş'ın, ikincilik ödülü Ege Üniversitesinden Kübra Altıntaş, İsmail Özdil, Seçil Boyalıoğulları ve Zülbiye Avcı'nın, üçüncülük ödülü de Bahçeşehir Üniversitesinden Selda Çelik, Bahar Yaşlı, Burçin Özkan ve Oktay Tan"ın oldu.

    İnternet

    "İnternet Yayını" kategorisinde birincilik ödülünü Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinden Ahmet Sağlam, üçüncülük ödülünü Anadolu Üniversitesinden ilken Şekercioğlu alırken, ikincilik ödülüne değer çalışma bulunamadığı için ödül verilmedi.

    "Site" kategorisinde birincilik ödülü Galatasaray Üniversitesinden Berk Serper Şenol'a ikincilik ödülü İstanbul Ticaret Üniversitesinden Hüseyin Alkış'a, üçüncülük ödülü Bahçeşehir Üniversitesinden Alev Durmuşoğlu'na verilirken, "İnternet Haberi" kategorisinde ödüle değer çalışma bulunamadı.

    "İnternete Uyarlanmış Proje" Kategorisinde birincilik ödülü Maltepe Üniversitesinden Meltem Şahin'e verilirken, ikinci ve üçüncülük ödülüne değer çalışma bulunamadığından ödüller verilemedi.

    "Mikro site" kategorisinde üçüncülük ödülü İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Coşan Göksel ile Aybike Kaçalin'e verilirken, birincilik ve ikincilik ödülüne değer çalışma bulunamadı.

    "Görsel Tasarım" kategorisinde de birincilik ve ikincilik ödülüne değer çalışma bulunamazken, üçüncülük ödülünü İstanbul Ticaret Üniversitesinden Coşan Göksel aldı.

    Törenin ardından ödül alanlar toplu fotoğraf çektirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow