hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'ya ikram edilen Nevzine tatlısının sırrı...

    Obamaya ikram edilen Nevzine tatlısının sırrı...
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama'ya Çankaya Köşkü'ndeki yemekte ikram edilen 'Nevzine tatlısı'nı yapan Kayserili Necmiye Özderici Postaağası, tatlısının farklı bir lezzeti olduğu için tercih edildiğini söyledi. Postaağası un, ceviz ve yağ kullanılarak tahinli, pekmezli, tereyağlı, cevizli olarak hazırlanan Nevzine'yi anlattı.

    Kayseri'nin adını yaptığı özel tatlı ile duyuran Kaşıkla Restoran'ın sahibi Necmiye Özderici Postaağası, un, ceviz ve yağ kullanılarak tahinli, pekmezli, tereyağlı, cevizli olarak hazırlanan nevzinenin çok beğenildiğini belirtti.

    Kendisinin kentin en meşhur tatlısını deney yaparak geliştirdiğini ifade eden Postaağası, "Bu tatlının farklı bir lezzeti var. Hiçbir masraftan kaçmadan, en iyi malzemeye kullanarak yapıyoruz. Tatlı, çok beğeniliyor. Türkiye'nin her yerine ve dünyaya gönderiyorum" dedi.

    Postaağası, tatlının içinde özel olarak üretilen bir yağ kullandığını belirterek, "Fıstığını Gaziantep'ten özel olarak getirtiyoruz. Nevzinenin 1 tepsisinin yapılması yaklaşık yarım saat sürüyor. Fıstıkların tatlının üzerine tek tek yerleştirilmesi biraz zaman alıyor" diye konuştu.

    Postaağası, tatlının insanların ağzında hoş bir lezzet bıraktığını vurgulayarak, "Önceden de Çankaya Köşkü'ne gönderiyordum. Üretim kapasitesimiz büyük ancak, sipariş üzerine çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow