hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hitler'in görülmemiş fotoğrafları

    Hitlerin görülmemiş fotoğrafları
    expand

    Adolf Hitler'in kişisel fotoğrafçısı olan ve 9 yıl boyunca görev yapan Hugo Jaeger'in koleksiyonu bugüne kadar gün yızına çıkmamış Hitler fotoğraflarını barındırıyor.

    1936 yılından, Hitler'in esaret altına alındığı 1945'e kadar görev yapan Hugo Jaeger'in koleksiyonu uzun bir süre ortaya çıkarılamamıştı. Jaeger'in binlerce fotoğrafın slaytı bir deri çanta içinde asetatların arasında gizlediği sonradan ortaya çıkmıştı.

    Çanta Hitler'in Münih'teki evi çevresinde arama yapan 6 Amerikan askeri tarafından bulunmuştu. Ancak askerler fotoğrafları pek önemsememiş, daha çok buldukları konyak şişesiyle ilgilenmişlerdi.

    Fotoğraflar


    Hitler'in 1 Eylül 1938'de Platz'da Alman askerlerinin selamını alırken çekilen bir fotoğrafı da bulunuyor. Hitler burada yaptığı konuşmada başarı için ilk şartın şiddetin daima, değişmez ve düzenli olması olduğunu söylemişti.

    Bir başka fotoğrafta ise Hitler, İngiliz Başbakanı Neville Chamberlain ile birlikte yürürken görünüyor.

    Bir diğerinde ise Hitler, 1923 yılında gerçekleşen Bira Salonu Ayaklanması'nın 15'inci yılında Alman hükümetini devrime girişimini anlatırken görülüyor.

    Hitler'in Berlin'de 1939'da yapılan otomobil fuarını ziyareti, Hitler'in kişisel yardımcısı ve emir subayı Julius Schaub, Tirpitz savaş gemisinin göreve başlama töreni, Hitler'in bir genç kızla sohbeti gibi çok sayıda fotoğraf yer alıyor.

    Jaeger'in albümü Hitler fotoğraflarıyla da sınırlı değil. Nazi liderinin özel yaşamı, kullandığı eşya ve yaşadığı yerlere dair fotoğraflar da saklanan deri çantanın içinden çıkan fotoğraflar arasında yer alıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow